3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Seks tuzaklı gaspa 13 yıl hapis

Bursa'da hayat kadınlarıyla birlikte alem yapan kamyon şoförlerine kendilerini polis olarak tanıtıp para ve cep telefonu gasp ettiği ileri sürülen Cengiz Güler (34) ve Niyazi Aslan (25), 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli yağma" suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Cengiz Güler ve Niyazi Aslan ile tutuksuz sanıklar S.O ve S.B. son kez hakim karşısına çıktı. 

Çanakkale'den kömür getiren kamyon şoförü H.S. (44) ile muavini E.A. (25), telefon numarasını bildikleri Başak takma isimli hayat kadınını cep telefonundan arayarak, Santral Garaj'daki bir barda buluştu. Bir süre burada alkol aldıktan sonra, Başak takma isimli hayat kadının Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine giden 2 kişi, geceye burada devam etmek istedi. 2 kamyoncunun bayanlarla birlikte alkol aldığı sırada içeri giren silahlı 2 kişi, "Bu bir baskındır. Biz Ahlak Masası'ndan geliyoruz" diyerek kamyoncudan kimliklerini isteyip ceplerindeki her şeyi çıkarmalarını söyledi. 

Bu sırada H.S.'nin 485 YTL'sini ve 2 adet cep telefonu ile muavin E.A.'nın da 2 adet cep telefonunu alan zanlılar, daha sonra hayat kadınlarını da alıp evden ayrıldı. Şahısların şikayeti üzerine harekete geçen polis, kendini Başak olarak tanıtan hayat kadının evini takibe aldı. Ardından eve baskın düzenleyen polis ekipleri, içeride bulunan Cengiz G. (34) ile Niyazi A.'yı (25) gözaltına aldı. Şahısların yapılan üst aramasında kamyoncu ve muavinine ait 2 adet cep telefonu, sim kartları ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

Soruşturmanın ardından tutuklanarak haklarında "geceyin nitelikli yağma" suçundan 30 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan sanıklar mahkemede suçsuz olduklarını söyledi. 

Olay gecesi Başak kod isimli hayat kadının evine gittiklerini ve bu sırada kamyon şoförü ve muavini alem yaparken gördüğünü anlatan Cengiz Güler, "Bu olaya sinirlendik. Bunun üzerine evde tartışma yaşandı. Ben de içki masasını devirdim. Şahısların telefonları bu sırada yere düşmüş. Olaydan bir gün sonra telefonları evde bulduk. Kimsenin de parasını almadık" diye konuştu. 

Olayda bir ilgisinin olmadığını söyleyen diğer sanık Niyazi Aslan ise beraatini istedi. 

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar S.O ve S.B.'nin davadan beraatine karar verirken, tutuklu sanıklar Cengiz Güler ve Niyazi Aslan'ı "2 kişiyi gasp etmek" suçundan önce 30 yıl hapis cezasına, ardından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 18:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?