6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sel baskınlarına karşı seferberlik

BURSA'DA SEL BASKINLARINA KARŞI SEFERBERLİK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yoğun yağışların ardından muhtemel sel felaketine karşı önlem almak maksadıyla DSİ Bölge Müdürlüğünün öncülüğünde bir çalışma başlattı.

Bursa'da yaşanan yoğun yağışların Bursa'yı olumsuz etkilediğini belirten Vali Harput "Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de tehlike arz eden su baskınlarına ve taşkın sulara karşı alınması gereken önlemleri zamanında tespit ediyoruz. Bundan sonra muhtemel su baskınlarına veya benzeri afetlere karşı tedbir almak maksadıyla Bursa'da da bir çalışma başlattık" dedi

Bursa'daki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle yapılacak olan çalışmanın önümüzdeki kış sezonu öncesinde bitirilmesi için çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Harput "Valiliğimizin koordinesinde DSİ bölge müdürlüğünün öncülüğünde karayolları bölge müdürlüğü, il çevre ve orman bölge müdürlüğü, belediyelerimizin ve İl özel idaremizin katkı ve katılımlarıyla Bursa'daki tehlike teşkil eden yerlerin tespitiyle ve gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu çalışmayı diğer kuruluşlar araç ve gereçleriyle destekleyecek. En sıkıntılı bölgeden başlamak üzere sorunlu bölgeleri en kısa zamanda sorunsuz hale getirmek ilk amacımızdır. Yapılacak olan bu toplantıda bir yol haritası belirleyerek en kısa zamanda bunu uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:16:04
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 18:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?