3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sel sularında can pazarı

Uludağ'ın eriyen kar suları köy yolunu basınca sulara gömülen araçtaki 3 kişi saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Edinilen bilgiye göre olay, Kestel ilçesine bağlı Turanköy yolunda meydana geldi. Kestel'den Turanköy'e giden Orhan Kılıç (25) idaresindeki 16 KZ 466 plakalı kamyonet, Ankara yolu altındaki tali yol tüneline girdi.

Uludağ'daki eriyen kar sularının tüneli doldurmasıyla suların derinliğini fark edemeyen Kılıç ve 2 arkadaşı araçla birlikte sürüklenmeye başladı. Orhan Kılıç, Mustafa Sevgi (70) ve Ali Güler (35) tünelde mahsur kaldı. Araca da su dolmaya başladı.

Pencerelerden aracın üzerine çıkan şahıslar, yakınlarından yardım istedi. Aracın üzerinde saatlerce yardım gelmesini bekleyen şahıslara köylüler yardım etti. Traktör ile bağlanarak uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden kurtarılan araç ve şahıslar, İl Özel İdaresi yetkililerine tepki gösterdi.

Orhan Kılıç, "Burada ne bir tabela ne de uyarı var. Az daha boğulacaktık. Köy yolunun bu şekilde kapalı olması çok tehlikeli. Kendimizi aracın üzerine zor attık. Birisi bu sıkıntıya çare bulmalı" ifadelerini kullandı. Köylüler de her zaman aynı olayın yaşandığını ve yetkililerin duruma müdahale etmediğini savundu.

Olay sonrası sulara gömülen kamyonette maddi hasar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 12:05:50
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?