5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Selvili pazartesi açılıyor

Çekirge halkını Çekirge Meydanı'na inmeden şehir merkezine ulaştıracak olan Selvili Cadde, Osmangazi Belediyesi tarafından pazartesi günü açılıyor. Selvili Cadde'nin asfaltlanmasını yerinde inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Milletvekili Zafer Hıdıroğlu ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yetkililerden bilgi aldı.

Bursa'nın hızla gelişen bir şehir olduğunu belirten Başkan Altepe, çekilen en büyük sıkıntının ulaşım sıkıntısı olduğunu söyledi. Bu meseleye çare bulabilmek ve yaşanabilir bir Bursa oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Altepe, "Yıllardır kronikleşmiş olan bu sıkıntıların sona erdirilmesi için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Selvili Cadde'yi şehir trafiğine bağlıyoruz. Burası alternatif yol olarak kullanılacak. Süleyman Çelebi türbesinin üstünde daha önce çıkmaz sokak olan Selvili Cadde, Çelik Palas'a çıkarak, Çekirge Caddesi'ne alternatif bir güzergah olacak. Çekirge halkı artık Çekirge Meydanı'na inmeden şehir merkezine ulaşabilecek. Bölgeye rahat bir nefes aldıracak bu proje uzun süredir gündemdeydi ama bir türlü gerçekleştirilememişti. Bizim yaptığımız çalışmalarla artık bu problem çözüldü. Asfalt çalışmalarına bugün başladık. Pazartesi günü açılışını yapacağız" dedi.

Bursa'nın bir şantiye haline geldiğini vurgulayan Çelik ise "Şehrin şantiye haline gelmesinin sıkıntılarını hep birlikte yaşıyoruz. Ancak bunlar geçici sıkıntılar. 2006 kışına doğru Bursa farklı bir çehreye sahip olacak. 2006 sonunda Bursa daha da iyi olacak. Selvili Cadde uzun bir yol olmasa da altarnatif bir yol olduğu için çok önemli. Çocukluğumuzdan beri hep Çekirge Caddesi'nden istifade ediyorduk. Ufak bir müdahale ciddi bir rahatlığı da beraberinde getirecek. Ova kesiminde de, dağ kesiminde de insanların ulaşımını kolaylaştıracak projeler bir bir devreye girecek. Yollar alternatifsizlikten kurtulunca Bursalılar rahatlıyacak" diye konuştu.
Yolu inceleyen heyet daha sonra mahallelilerle bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 17:58:29
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 18:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?