4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Semih Pala yuvaya geri dönüyor

Bağımsız meclis üyesi Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in tekrar aday gösterilmemesi üzerine yeniden AK Parti saflarına katılmaya hazırlanıyor.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret eden Semih Pala, 4 yıllık siyasi ayrılığın ardından yeniden AK Parti ile birlikte olmak istediğini söyledi. Başkan Yalçın'ı toparlayıcı kimliğinden ötürü tebrik eden Pala, sıkıntılı geçen seçim sürecinde düzgün bir duruş sergilediğini ifade etti.

Hikmet Şahin'in başkan olmasının ardından aynı parti çatısı altında muhalefet yapmanın doğru olmayacağını düşünerek istifa ettiğini vurgulayan Pala, "Şahin'in yeniden aday gösterilemesi ile büyük bir yanlıştan dönüldüğü için yeniden aynı kulvara geldim. Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık icraatına bakıldığında hatalarla dolu. Belediyenin 5 yıllık bütçesi 3.5 milyar TL'dir. Bunun karşılığında 1.6 milyar TL'lik yatırım yapılmış. Baktığınız zaman ortada ne var? Ama bakın Osmangazi Belediyesine; bütçesi 700 milyon TL olmasına rağmen yapılanlar ortadadır. Dünyanın gözü Bursa'nın üzerindedir" dedi.

Hikmet Şahin'in en büyük hatasının ise kendi imparatorluğunu ilan etmesi olduğunu ileri süren Pala, "Halktan ve partiden tamamen kopmuştu. Belediye binaları insanlara uzak, ulaşılamaz hale gelmişti. Böyle vurdumduymaz bir tavır ile şehir yönetilmez" diye konuştu.

İktidarın belediyeye sağladığı kaynakları Şahin'in savurduğunu iddia eden süren Pala, "100 milyon TL yatırılan Acemler Kavşağı, şehrin bağrına hançer gibi saplanan Kent Meydanı, 38 milyon TL'lik bütçe ile başlayarak 250 milyon TL'yi bulan Merinos Parkı, 17 milyon TL ile başlayıp 70 milyon TL'ye ulaşan Kent Hali ve daha niceleri. Yani hizmetler yapılmış olabilir. Fakat nasıl yapıldığı ve ne kadar paraya mal edildiği daha önemlidir. Kullanılan para halkın parasıdır" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Sedat Yalçın ise, Hikmet Şahin'i aday göstermemekle ne kadar doğru bir karar verdiklerini kısa sürede görmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Recep Altepe ile daha şeffaf, halkla bütünleşen ve hizmet kalitesini sürekli artıracak belediye anlayışına geçeceklerini müjdeleyen Yalçın, Semih Pala gibi gücün yanında olmayan muhalefet yapan insanların sayısının çoğalmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?