4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sena Kaleli köylülerle buluştu

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Bursa'nın Misi, Doğancı ve Tuzaklı köylerini ziyaret etti. Güleryüzle karşılanan Kaleli, köylülerin sorunlarını dinledi.

İlk önce Misi Köyü'ne giden Kaleli, buradaki köylülerle bir araya geldi. Köy sakinleri siyasi parti adaylarının sadece seçim dönemlerinde geldiğini, seçildikten sonra köylerine uğramamalarından yakındı.

Kaleli, seçildiği takdirde ilçe ve köy ayrımı yapmadan Bursa'nın her yerini gezeceğini söyleyerek, siyasette yeni bir aday olarak sözünün senet olduğunu ifade etti. Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP'nin kadın adayı, çözüm için yapılması gereken ne varsa yapılacağını kaydetti.

Daha sonra Doğancı Köyü sakinleriyle bir araya gelen Kaleli, Büyükşehir Belediyesi'nin buralara hizmet getirmediğini belirtti. Kaleli, "Köyünüzle ilgili sorunları dinlemek için buraya geldik. Gördüğüm kadarıyla bir çok köyümüzde alt yapı sorunları var. Bugün, Gümüştepe Köyü'nde alt yapı hizmetlerinin bitirildiğini öğrendik. Orada diğer köylerden daha farklı bir alan oluşturulmaya çalışılıyor. Bazı projeler yapılarak çok daha cazip bir yer haline getirilmesi amaçlanıyor. Yapılan çalışmalara rağmen demek ki bazı problemler var. Bunları aşabilmenin tek yolu, sizlerle birlikte yönetime ortak olmak ve Bursa'yı sizlerle birlikte yönetmek. Mahalle sakinlerimiz, semt sakinlerimiz, bütün mahalle bireyleri birleşerek Bursa'yı ortak bir akılla yönetmek istiyoruz. Bu amaçla tüm sivil toplum kuruluşlarının bizlere destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

'Bursa'yı sen yönet, bizim sözümüz senet' felsefesiyle yola çıktıklarının altını çizen Kaleli, "Sosyal belediyecilik anlayışından bahsediyoruz, ama bunlar hayalci yaklaşımlar değil. İnsan odaklı olmayan bir siyaset, doğru olmayan bir siyasettir" dedi.

Kültürel anlamda Bursa'nın çeşitli kültürleri bünyesinde barındığını hatırlatan Kaleli, vatandaşların sahip çıkmasıyla Bursa kültürünü daha yaygın ve etkin hale getireceklerini söyledi.Bursa'da hakim olan yönetim anlayışının Bursalıyı düşünen bir anlayış olmadığını ve rant elde etme anlayışının hakim olduğu bir sistemin kurulmaya çalışıldığını öne süren Kaleli, "Şu anki yönetimle, Bursa'da yaşayan insanların sorunlarını çözmektense, yeni binalar yapılarak şehir çirkinleştirilmeye çalışılıyor. Bursa, eski tarihi canlılığına kavuşması lazım. Biz bunu yapmayı hedefliyoruz. Umuyorum ki insanlarımız Bursa'nın önceki görünümden daha memnun oluyorlardı" dedi.

Ürettikleri sebze, meyve ve diğer ürünlere pazarlama yeri bulamadıklarını ve mallarının ellerinde kaldıklarını, bundan dolayı kendilerine yetecek kadar ürün ürettiklerini belirten köylüler, bu durumun düzeltilmesini istedi. Eskiden köylülerin sebze ve meyvelerini, diğer ürünlerini satmak için Tahtakale Pazarı'nda satıldığını ve köylülerin maddi gelir elde ettiklerini, ancak bu durumun şimdi ortadan kaldırıldığını belirten Kaleli, "Köylüler de böyle olunca ancak kendilerine yetecek kadar üretim yapmaya başladı. Uygulanan tarım politikaları çiftçiyi daha da kötü hale getirdi. Biz sizlerin içinizden biri olarak bu sorunları en iyi yapan yöneticiler olacağız" dedi.

Kaçak yapılaşma konusunda vatandaşların sorularını yanıtlayan Kaleli, kaçak yapılamanın sorumlularının yapanlar değil, belediye yetkililerinin olduğunu belirtti. Kimseyi dışarıda bırakmayan bir anlayışın hakim olduğunu söyleyen Kaleli, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için şeffaf ve adil bir yönetimin hakim olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaleli, daha sonra köylülerle birlikte bilgi alışverişinde bulunarak, sorunlara çözüm üreteceklerinin sözünü verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 10:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?