3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sena Kaleli Otokop'ta destek aradı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sena Kaleli, Bursa'da bilimsel yönetimi, bilimsel anlayışı, bilimsel planlamayı ve projelendirmeyi başlatacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sena Kaleli, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin ile birlikte Otokop'u ziyaret etti. Otokop içerisindeki dükkanları tek tek gezen Kaleli ve Sezgin, vatandaşlardan yerel seçimlerde destek istedi.

Uzun yıllar Otokop'ta çalıştıklarını belirten galericiler, özellikle altyapı konusunda büyük sıkıntı çektiklerini belirtti. Esnafın yaşadığı sorunları dikkatle dinleyen Kaleli, göreve geldiğinde elinden geleni yapma sözü verdi. Gezi sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Sena Kaleli, sosyal belediyeciliğin insanları mutlu ettiğini ispat etmek istediklerini belirtti.

Sosyal belediyecilik anlamında çeyiz sandığı projesi, mikro kredi, hanımeli projesi, engelli ailelerine ve eşlerine, şehit ailelerine yönelik projelerimiz var. Ancak bazı radyo kanallarımızda bizleri 'projesiz ve beyanat vermek istemeyen' diye tanıtan beyanatlarla karşılaşıyoruz. Bunlar vatandaşı yanıltıcı ve hileli yaklaşımlardır. Bizim hem sosyal belediyecilik anlamında projelerimiz var. Hem de sosyal demokrat yöneticiliği yerleştirme anlamında stratejilerimiz var. Dayanışmacı planlama anlayışıyla hareket edeceğiz. Bursa'yı Bursalılarla birlikte yönetmeyi deneyeceğiz. Bursalıların katılımcılık göstereceğine eminiz. Bursa'da bilimsel yönetim, bilimsel anlayış, bilimsel planlama ve projelendirme başlayacak. Bursa tüm Türkiye'ye örnek olacak bir yönetim modelini deniyecek. En önemli projelerimiz, insan ölçekli ve özgü olacaktır. Onlarla birlikte ulaşımı ve şehri planlayacağız. Bizim projelerimizin olmadığını söyleyenler tamamen yanıltıcı açıklamalar yapıyor" dedi.

Otokop'ta yaşanan sorunlara da değinen Kaleli, otokopun yaklaşık 15 yıl önce esnaf tarafından hayata geçirilen bir proje olduğunu hatırlatarak, "Artık burada altyapı sorunları baş göstermeye başladı. Altyapı sorunlarının kesin olarak çözülmesi lazım. ıslah çalışmalarını hep birlikte yapmalıyız. Bursa'nın heryerinde olduğu gibi burada da ihmal edilmişlik var. Burası da ilgi ve anlayış bekliyor. Buradaki esnafa destek olmaya söz veriyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?