4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sena Kaleli projelerini anlattı

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, yoksulluk, yoksunluk ve yolsuzlukla mücadele edeceklerini belirterek, insanları ortak akılla yöneteceklerini ifade etti.

Bursa gibi metropol bir şehre hizmet etmenin gurur verici olacağını ifade eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, hayatının her safhasında yaşadığı şehre karşı kendisini borçlu hissettiğini söyledi.

Siyasete bu yüzden girdiğini ifade eden Kaleli, "Her zaman durumdan vazife çıkarmayı kendime meslek edindim. Bursa'da 3 yıl önce kuruluşunda etkili olduğum bir dernek vardı ve bu dernekte tamamen Bursa'yı seven insanlar vardı. Seçimler yaklaşırken dernekte 'Nasıl bir Bursa olmalı?' diye arkadaşlar arasında tartışıyorduk. Ancak siyasiler, vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını pek dikkate almıyor. Bende ideallerimi gerçekleştirmek adına siyasete girdim. Yeşiller Partisi Bursa Şubesi'nin kuruluşunda etkili oldum. Daha önce de yerel yönetimler ve milletvekilliği konusunda teklifler aldım. Ancak işlerimin yoğunluğu sebebiyle teklifleri geri çevirdim. CHP, kurduğumuz derneğin üyeleriyle iletişime geçti ve siyasete sıcak baktığımı öğrenince bana teklif getirdi. Ailem konuya sıcak baktı. Hepsi bana destek olacaklarını ve artık birisinin siyasette görev alması gerektiğini bildikleri için beni layık gördüler" dedi.

Bursa'da seçim çalışmaları yaparken yoksulluk, yoksunluk ve yolsuzlukla mücadele edeceklerini ifade eden Kaleli, aşırı ihmale uğramış bir toplumla karşı karşıya olduklarını ve bu insanları ortak akılla yöneteceklerini ifade etti. Şu ana kadar Bursa'ya yatırım yapılırken hiç bir mahalle sakininden görüş alınmadığını da belirten Kaleli, "Mahalle muhtarlarından bile katılımcı olarak görüş alınmamış. Bizim temel amacımız bu anlayışı ortadan kaldırmaktır. 120 sivil toplum örgütünün de desteğini alarak mahallelerde örgütler kuracağız ve buralarda halkın görüşlerini alacağız. Bir yere bir yatırım yapılacaksa bunu mahalleli istemeli. Vatandaşın istemediği hiç bir şey yapılmayacaktır. Bursa'da önce zihinsel dönüşüm, ardından bireysel bir dönüşüm yapmayı amaçlıyoruz. Bu şekilde çalılşmalar yaparak Bursa'yı dünyada bir marka haline getireceğiz" diye konuştu.

Seçim süresi boyunca yapılacak olan çalışmaları anlatan Kaleli, "Şu anda yaptığımız çalışmalarla birlikte oylarımızı artırdığımıza inanıyorum. Yönetim anlayışımız demokratik, katılmcı ve şeffaf bir anlayış olacaktır. Daha önce işlettiğim kurumda, bir şeye karar verirken arkadaşlarmızla birlikte karar verdik. Seçildiğim takdirde bu anlayışımı belediye makamına taşımayı planlıyorum. CHP'den gelen teklifi kabul ettikten sonra parti teşkilatıyla toplanarak prensiplerimi söyledim. Bu kapsamda profesyonel bir ekip oluşturdum. Bu da bizim disiplinli çalışmamızın bir sonucudur" şeklinde konuştu.

Bursa'nın en önemli sorunlarının arasında kentsel dönüşümün olduğunu ifade eden Kaleli, planlama ve projelendirmede ciddi sorunların yaşandığını ileri sürdü. Kaçak yapılaşmanın son zamanlarda artığını iddia eden Kaleli, "Bursa'da ulaşım alt yapısı önemli bir sorun haline geldi. Pahalı ve alt yapısı olmayan bir ulaşımın Bursa'ya yakıştığını söylemek mümkün değil. Vatandaşlar ulaşım anlamında çeşitli sıkıntılar çekiyor. Önemli olan vatandaşı mağdur etmek değil, onları mutlu edecek siyaset yapmaktır" dedi.

Son günlerde yaşlanan küresel ekonomik krizin Bursa'yı derinden etkilediğini söyleyen Kaleli, 60 bin kişinin işsiz kaldığını, bunun sadece kayıtlı rakamlar olduğunu ifade etti. Bu durumun seçilme şansını yükselttiğini belirten Kaleli, insanların ciddi bir istihdam sorunu yaşadığını söyledi.

Başa gelmeleri halinde Bursa'daki kadınları ev hayatından kurtaracak projeler geliştirceklerini de belirten Kaleli, kadınlara mikro kredi imkanları ve çeşitli kurslar açarak onları ev hayatından kurtaracaklarını söyledi. Kadınların evlerinde yaptıkları el becerilerini belediyenin de desteğiyle pazarlayacaklarını ve bu yöntemle kadınlara iş alanı açacaklarını dile getiren Kaleli, "Şehirde ihmal edilmiş olan doğu yakası ve şehrin aşağı bölgelerindeki kadınlar, psikolojik olarak çökmüş durumda. Biz bu kadınlara önce psikolojik destek, daha sonra iş imkanı sağlayacağız. Genç kızlarımızı sağlık açısından evde izleme imkanı sağlayacağız. Aynı şekilde yaşlılarımızı sağlık takibine alıp, onlara lazım olan ihtiyaçları en güzel şekilde, en kaliteli hizmetlerle temin edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 11:05:40
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 14:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?