4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sena Kaleli'den esnafa ziyaret

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, çarşı esnafını ziyaret etti.

Kayhan Çarşısı'nda kahvaltıya katılan Kaleli'ye, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclis Üyesi Ali Nihat Irkörücü, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platform Başkanı Şeref Akgün, Kayhan Çarşısı Başkanı Rıdvan Çiçek ve çok sayıda partili eşlik etti.

Çarşı esnafının verdiği kahvaltıya katılan Kaleli, şu ana kadar yapılmış olan çalışmaların yanlış çalışmalar olduğunun altını çizerek, 'Biz yaptık oldu' anlayışının yıkılması gerektiğini ifade etti.

Çözüme vatandaşlar katılmadığı için sorunların devam ettiğini söyleyen Kaleli, "Önceliklerimiz arasında ucuz ve nitelikli ulaşım ve su var. Yaşadığımız alanların sorunlarını buradaki çarşı esnafımız bizlerden daha iyi bilmekte. Bu nedenle sorunları bizimle paylaşarak beraber çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. Temel amacımız daha barışçıl ve yaşanabilir bir Bursa'yı birlikte oluşturmak. Biz buna inanıyoruz, tüm vatandaşlarımızın da buna canı gönülden inanmaları gerekir. Bizi bu yolda yalnız bırakmayacağınıza inancım tam" şeklinde konuştu.

Kaleli, esnafların çok büyük girişimci olduklarını, ancak gerekli derecede esnaflara önem verilmediğini ifade etti. Kaleli, Bursalı vatandaşlarla birlikte yönetime talip olduklarını belirterek, "Bizler her sabah örgütümüzün düzenlemiş olduğu eğitim toplantılarında Bursa için yararlı olan şeyleri konuşuyoruz. Bu anlayışımız Bursa'ya katkı sağlayacak. Genelde ve yerelde Bursa'nın eksik olan yönlerini tamamlamak için buradayız. Bunları yaparken de karşılıklı anlayış içersinde hareket etmeliyiz. Özellikle Kayhan Çarşısı ve çevre bölgelerde tanıtım ve fiziki açıdan çeşitli eksiklikler görülmekte. Çözümler hep ihmal edilmiş, nereye gittiysek sosyal ihtiyaçların giderilmesi anlamında çok fazla sorunlar olduğunu gördük. Vatandaşlarımızın bunun çözümüne katıltamamaları ise sorunlara çözüm üretilmemesinde ayrı bir sebep. Biz vatandaşlarımızla el ele verip bütün sorunları çözeceğimize inanıyoruz" dedi.

Bursa'nın doğusu ile batısı arasındaki eşitliliğin ortadan kaldırılacağını söyleyen Kaleli, yapılacak olan yatırımlarla doğu batı ayrımının ortadan kalkacağınız kaydetti. Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platform Başkanı Şeref Akgün ise bölgenin geçmişinin çok eskiye dayandığını ve buranın önemli bir kültür ve turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Çarşı olarak birçok sorunlarının olduğunu belirten Akgün, esnafın artık göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kaleli ve beraberindeki heyet Kayhan Çarşısı, Okçular Çarşısı ve Tuzpazarı esnafını tek tek ziyaret etti. Çarşı esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaleli'ye esnaf Okçular girişinde çiçeklerle karşıladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?