3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şentürkler'den 'iflas' yalanlaması

Şentürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk, hiçbir şirketleri ile ilgili iflas ve konkordato talebinin söz konusu olmadığını belirterek, çıkan söylentilerin sadece soyadı benzerliğinden kaynaklandığını söyledi.

Şentürkler Holding'e bağlı bazı şirketlerin iflas ettiği ve konkordato talebinde bulunulduğu yönünde çıkan haberler üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk ve Başkan Vekili Mehmet Şentürk basın toplantısı düzenledi.

Almira Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Sami Şentürk, faaliyet gösterdikleri her iş kolunda yeni projeleri gündemlerine alma ve daha fazla istihdam sağlama çabası gösterdiklerini ifade etti.

Yeni yıla dünyanın ekonomik krizle girdiğini anlatan Şentürk, "Bu zor dönemde üstümüze düşeni yerine getirme yolunda yürüyeceğiz. Ancak son günlerde Şentürkler olarak ticari itibarımızın zedelenmesine yönelik birtakım asılsız iddialarla karşı karşıya kaldık. Faaliyet gösteren şirketlerimizin iflas ettiği ya da konkordato talebinde bulunduğu söylenmektedir. Oysa hiçbir şirketimiz için ne bir iflas ne de bir konkordato talebi söz konusu olmamıştır. Söylentiler, yaptığımız araştırmalara göre sadece Kestel'deki bir şirket ile soyadı benzerliğinden kaynaklanmaktadır. Holdingimizin kurucularıyla soyadı benzerliği olan ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma sahibi, 2008 yılının ekim ayında konkordato talebinde bulunmuştur" dedi.

Hiçbir zaman ekonomiye katma değer oluşturan firmaların sıkıntıya düşmesini, kapanmasını istemediklerini dile getiren Sami Şentürk, kamuoyunun Şentürkler'e yönelik asılsız iddialara itibar etmemesini istedi.

Kriz sebebiyle kazanç noktasında kendilerinin de etkilendiklerini açıklayan Şentürk, önceden gerekli tedbirleri aldıklarını da hatırlattı. Kayda değer bir işçi çıkarması yapmadıklarının da altını çizen Şentürk, verimsiz elemanları çıkarıp yerine işini bilenleri monte ettiklerini kaydetti.

Otomotivde artık kalite ve fiyatın ön planda tutulduğunu vurgulayan Şentürk, son 1 aya bakıldığında yerli araçların, ithal araçlardan daha fazla satılmadığının görüleceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?