6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sercan satılmıyor!

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sercan'ın transferiyle ilgili son noktayı koydu.

Golcü futbolcuyu satmayacaklarını kesin bir ifade ile basın mensuplarına açıklayan Sağlam, "Başka oyuncu da transfer etmeyeceğiz. Bu konuda başkanımızla oturup konuştuk ve bu kararı aldık" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında takımın son durumu ve transfer söylentileri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taraftarların ikinci yarı için transfer istediklerini, ancak bazı kararlar aldıklarını ifade eden Sağlam şunları söyledi: "Haklı olarak taraftarlar ikinci yarı ortaya koymak istediğimiz mücadelede ve zirve yarışında bize katkı sağlayacak oyuncu istiyorlar. Hiçbir antrenör böyle bir durumda oyuncu transfer etmemek gibi bir tutum içinde olamaz. Ama transferin gelişmesi için belirli kriterleri tutturmamız gerekiyor. Bizler de sayın başkanımız İbrahim Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile tekrar bir araya geldik. Kulübün durumunu ve gelecekle ilgili beklentilerimizi ortaya koyarak bu konuda farklı bir strateji izlemeye karar verdik. Bunun sonucunda da takımda Sercan dahil olmak üzere Volkan Şen, Ozan İpek ve transfer gündeminde olan diğer oyuncularımızı satmama kararı aldık. Burada bir parantez açmalıyım. Sercan hiç satılmayacak diye bir şey yok. Çok büyük bir teklif gelir, o zaman düşünülür. Sezon başında da kesinlikle satmayı düşünmediğimizi söylemiştik. Bu oyuncular ikinci yarı itibariyle bizimle birlikte olacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Dışarıdan da oyuncu almama kararı aldık."

"35 PUANI BU KADROYLA TOPLADIK"

Ligde 35 puanı mevcut kadroyla aldıklarını belirten Sağlam, "Şuna çok güveniyoruz; bukadar puanı sahip olduğumuz bu kadro topladı. Bursaspor'u, çok büyük fedakarlıklarla biraraya getiren oyuncularımızın ekonomik anlamda sıkıntılarını giderip, onların moral motivasyonunu arttırarak ilk yarıdan daha üretken olmalarını sağlayabiliriz. Bunu oyuncularımızla da paylaşıyoruz. Ben onların bundan sonraki dönemde daha fazla çalışarak, daha fazla fedakarlık yapıp sorumluluk alarak ilk yarıdan daha iyi işlere imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

"EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI VERMELİYİZ"

Tecrübeli teknik adam transfer söylentilerine konu olan futbolcuları için ise, "Onların haklarını ödemeden, onların yaptıkları fedakarlık karşısında, emeklerinin karşılığını vermeden bir oyuncu transfer etmeyi düşünmüyoruz. Bu hem kulübü ekonomik anlamda yük içine sokmak hem de büyük bir mücadele örneği veren oyuncularımızın emeğine saygısızlık etmemek için aldığımız bir karardır. Bu karara tüm camianın saygı göstermesini istiyoruz. Keşke böyle bir durum içinde olmayıp da iki, üç yıldız futbolcuyu kadroya katabilseydik. Ama bugünkü şartlar böyle davranmamızı gerektiriyor" diye konuştu.

"BU ÇOCUKLARA GÜVENİN"

Geride bırakılan ilk yarıyı ve ikinci yarı hazırlıklarını da değerlendiren Sağlam, yakalanan başarıda taraftarların büyük pay sahibi olduğunu ifade etti. Sağlam,şöyle konuştu: "Onlar bizi tetiklediler. Taraftarlarımızdan ikinci yarıda da aynı derecede sorumluluk almalarını isteyeceğiz. Onlar bizlere ve bu çocuklara güvensinler. Oluşturacağımız birlik ve beraberlik havası içinde ikinci yarı sonunda hedeflediğimiz başarılara ulaşacağız. Oyuncularım adına söz veriyorum. Çok zorlu bir ikinci yarı yaşayacağız, ancak olumsuz bir tablonun içinde yer almayacağız. Bu yarıda bizi altlarına almaya çalışacak takımlarla da mücadele edeceğiz."

"GELDİĞİMİZ NOKTA BİZİ TATMİN ETMESİN"

Sağlam, ilk yarı ile ilgili görüşlerini açıklarken de, "46 yıllık Bursaspor tarihide ilk yarıyı en iyi puanla tamamlayarak taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandık. Bundan sonraki dönemde camiayı farklı beklentiler içine sokan bir takım olduk. Bunu yaparken oyuncularımızdan istediğimiz ve ortaya konan futbol kalitesinin yanında zirve mücadelesi yapan bir takımda futbolcuların sorumluluk almalarını istedik. İkinci yarı için hem bizim hem de taraftarımızın beklentisi var. Oyuncularımızla her fırsatta her ortamda konuşuyoruz. Üçüncülük bizi tatmin etmiyor" şeklinde konuştu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 13:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?