4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Sercan'ın transfer haberleri yalan'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, golcü futbolcu Sercan'ın Galatasaray'a transferiyle ilgili kendilerine gelen bir talep olmadığını belirterek, "Sercan'ın 3 yıl mukavelesi var. Bursaspor'da oynamaktan çok mutlu. Onun transferinde karar mercisi, menajeri ya da babası değil, Bursaspor Kulübüdür. Sercan'ı kimseye vermeyiz" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor deplasmanı öncesi Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa galibiyetinin camiaya güzel bir mesaj verdiğini belirterek, "Eskişehir'de de aynı performansı göstereceğiz. Daha sonra Ankaragücü ile oynayacağız. Trabzon, Fenerbahçe ve Sivas gibi zorlu karşılaşmalar öncesinde alacağımız puanlar, ligin zirvesindeki takımlarla yarışıp yarışmayacağımızın göstergesi olacak. Hedeflerimiz çok büyük. O hedefler doğrultusunda 34 karşılaşmadan konumumuz itibariyle 3-4 tanesinden beraberlikle ayrılırsak mutlu olacağımızı ifade ediyoruz. O yüzden Eskişehir karşılaşmasında galip gelerek, bizden hedef bekleyen insanlara nereye gideceğimizi gösterebiliriz" dedi.

Eskişehir karşılaşmasının fair-play çerçevesinde geçeceğini anlatan Ertuğrul Sağlam, "Hazırlıklarımız gayet iyi geçti. Eren ve Serdar haricinde sakatlıklar yok. Takımda fiziksel anlamda İvan Ergiç gibi Krita ve Tadeu'nun soruların vardı. Batalla'nın sorunu vardı. Eksiği olanlar fiziksel olarak sorumluluklarının gereğini yerine getiriyorlar. İvan Ergiç'i bu hafta kadroya almayı düşünüyoruz. Batalla'nın sorunuyla alakalı henüz sonuca varmış değiliz. Sorun çözülürse ondan da faydalanmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, bir soru üzerine Gökhan ve Kemal'in ardından önümüzdeki hafta bir ya da iki futbolcuyla da yollarını ayıracaklarını söyledi.

"SERCAN'IN TRANSFERİ HABERLERİ YALAN"
Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım'ın babasının Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel ile görüştüğü ve transferiyle ilgili haberlere de açıklık getirdi. Sercan ile yeni sözleşme imzaladıklarını ve 3 yıl daha Bursaspor'da olacağını anlatan Sağlam, "Abisi, babası ya da menajeri Sercan'ın transferine karar verecek yetki ve sorumlulukta değil. Sercan ile alakalı karar vermesi gereken merci Bursaspor. Bursaspor'un izni olmadan Sercan'ın babasının yaptığı görüşme önemli değil. Sercan burada oynamaktan dolayı çok
mutlu. Bizden bir açıklama gelmedikten sonra taraftarların bu şekilde basında çıkan haberlere itibar etmemelerini istiyorum. Sercan bizimle beraber olacak. Çok anormal bir durum ortaya çıkarsa, biz açıklarız. Bizden açıklama duymadıktan sonra taraftarların bundan önce çıkan haberlere itibar etmesinler. Bu tür haberler yarın da çıkacaktır. Ama aslı olmadığını ifade etmek istiyorum. Dün bütün gün Başkan ile beraberdik. Böyle bir talep ya da görüşme olmadı. Burada önemli olan oyuncunun ve antrenörün memnuniyeti. Biz memnun ve mutlu olduğumuza göre başka bir şey düşünmeye gerek yok" diye konuştu.

"ESKİŞEHİR MAÇINDA SÜPRİZ OLMAYACAK"
Sağlam, Eskişehir karşısında kadroda, rotasyon ya da sürpriz yapıp yapmayacağıyla ilgili bir soruya ise, "Herhangi bir sürpriz olmayacak. Çokta büyük bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Takımı değiştirme gibi bir zorunluluğumuz da yok. İstikrar ve devamlılıktan yana olduğumuzu her fırsatta dile getiriyorum. Ortam bazen böyle davranmayı gerektiriyor. Takımın durumunu iyi analiz edip ona göre değişiklik yapıyoruz" karşılığını verdi.

Batalla'nın sorunu çözüldüğünde oyunda değişiklik yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya ise Sağlam şu cevabı verdi: "Oyun sistemimizde taviz vermeyeceğiz. Neticede bir oyuncu üzerine kadroyu kurmuyoruz. Rakiple alakalı ya da oyunun gidişatına göre zaman zaman oyuncu değişikliği yapıyoruz. Batalla önemli bir oyuncu. Dolayısıyla belirli özellikleri de ön plana çıkıyor. Takımın menfaati adına onu en verimli şekilde kullanmanın yollarını arayacağız."
Bu hafta Eskişehir deplasmanına giden Bursaspor, haftaya kardeş kulüp Ankaragücü'nü konuk edecek. Bursaspor daha sonra Trabzon deplasmanına gidip, Fenerbahçe'yi Bursa'da ağırlayacak. Daha sonra ise Sivasspor ile karşılaşacak.

Öte yandan bugünkü basın toplantısında daha önceki toplantıda cep telefonu çaldığı için ceza alan Habertürk Muhabiri Uğur Uslubaş'ın getirdiği bir tepsi baklava Ertuğrul Sağlam ve basın mensuplarına ikram edildi. Ayrıca, bugünkü basın toplantısında cep telefonu çalan İHA muhabiri Refik Fidan'a ise su böreği getirme cezası verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?