3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Seri katil Bekçe, hakim karşısında

Bursa'dan başlayıp İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara'da, arkadaşı Mehmet Karahasan ile birlikte 7 kişiyi öldüren, 2 kişiyi yaralayan seri katil Yiğit Bekçe, ifade vermek üzere Ankara Sincan Cezaevi'nden Bursa'ya getirildi.

‘Gasp’ ve ‘adam öldürmek’ suçundan savunması alınan Bekçe, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Yiğit Bekçe bugün sabah saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevi aracıyla Ankara'dan Bursa'ya getirildi.

Cinayetler öncesi Gemlik'te Erol Aktaş'a ait sigara yüklü aracı gasp ettiği iddiasıyla hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘gasp’ suçundan dava açılan ve bu davada tutuksuz yargılanan 30 yaşındaki Yiğit Bekçe, verdiği ifadede kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

İfadesinin ardından Yiğit Bekçe, bu kez geçen yıl 21 Ekim'de, seri cinayetlerine ilk kurbanı olan Hüseyin Çalışkan'ı öldürdüğü olayla ilgili Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Olay günü Mehmet Karaaslan ile yüksek dozda uyuşturucu aldıklarını söyleyen Yiğit Bekçe, “Ben suçu işledim diyemem. İşlemediğimi de söyleyemem. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Ama cinayeti Mehmet Karahasan işlemiş olabilir” dedi. İşlenen tüm cinayetlerde uyuşturucu aldığını belirten Bekçe, uyuşturucuları Bursa'dan temin ettiğini söyledi.

İfadesi alınan Yiğit Bekçe, daha sonra tekrar tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 18:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar yıldız IP: 88.245.217.xxx Tarih : 11.06.2007 19:52:41
bu gibi uyuşturucuları bir daha görmek istemiyorum