3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sevecen ihmal kurbanı mı?

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ilköğretim öğrencisi bir kız, apandis ameliyatı sonrası ölüm kalım mücadelesi veriyor.
İddiaya göre, 13 yaşındaki Sevecen Ercan, karın ağrısı şikayeti ile Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktor M.S. tarafından muayene edilen Sevecen Ercan apandis teşhisiyle ameliyata alındı.

Ameliyatın ardından taburcu olan Ercan evine gönderildi. Ancak 2 gün sonra, anne Sibel Polat, kızını baygın vaziyette buldu. Hemen hastaneye kaldırılan Sevecen Ercan'ın durumunun ciddi olduğu söylenerek daha teşekküllü bir hastaneye götürülmesi istendi. Bunun üzerine Yalova Yaşar Okuyan Devlet Hastanesi'ne götürülen Sevecen Ercan'ın kalın bağırsaklarındaki pisliklerin kanına karıştığı tespit edildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Sevecen Ercan yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Hastanede doktor ihmali olduğu iddiasıyla şikayetçi olacağını belirten anne Sibel Polat, "Nisan ayının 6'sında kızımı karın ağrısıyla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada doktor M.S, apandisten şüphelendiğini, ültrasonla bakılması gerektiğini söyledi. Hastanede ültrason cihazı olmadığı için dışarıda baktık. Apandis olduğunu ve yumurtalıklarında iltihap olduğunu söyleyerek bizi acil servise yatırdı. Ertesi gün ameliyata alındı ve ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. Eve gittik, 2 günümüzü evde geçirdik. Sabah kalktığımda kızımın vücudu şişmiş haldeydi. Konuşamıyordu, sırtımıza aldık ve Devlet Hastanesi aciline gittik. Bize en kısa zamanda bir hastaneye gitmemiz gerektiğini söylediler.

Bize ambulans dahi tahsis etmediler, kendi arabamızla Yalova'ya gittik. Orada çok iyi ilgilendiler. Orada kalın bağırsaktan sızan pisliklerin kana karıştığını söylediler. Doktoru aradım, telefonu kapalıydı. Daha sonra gittiğimiz Uludağ Üniversitesi'nde çok geç kalındığını söylediler. Ben olayda ihmal olduğunu düşünüyorum" dedi.

Arkadaşları ise 13 yaşındaki Sevecen Ercan'ın yaşaması için dua ediyor. Sevecen Ercan için Facebook sayfasında özel klip hazırlayan arkadaşları, sayfayı destek mesajlarıyla donattı. Çok sevdikleri Ercan'ın bir an önce aralarına dönmesini isteyen arkadaşları, sonuna kadar onun yanında olacaklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan yıldırım IP: 85.107.107.xxx Tarih : 11.05.2009 15:04:32

ya sevecen bizi neden bıraktın ah be güzelim gittinde ne oldu yaa uff ..! :'(