4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sevecen'in mezarı otopsi için açıldı

Apandis ameliyatı sonrası hayatını kaybeden ve toprağa verilen Esma Sevecen Ercan'ın mezarı, ölümü şüpheli bulan savcılık tarafından bir gün sonra otopsi için açıldı. Küçük kızın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde karın ağrısı şikayetiyle götürüldüğü Orhangazi Devlet Hastanesi'nde acilen ameliyata alınan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Esma Sevecen Ercan, ameliyattan kısa bir süre sonra taburcu edildi. Evinde fenalaştıktan sonra yeniden hastaneye kaldırılan Ercan, Orhangazi Devlet Hastanesi'nden Yalova Yaşar Okuyan Devlet Hastanesi'ne, oradan da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat sırasında dışkısının vücuduna karışması yüzünden enfeksiyon kaptığı ileri sürülen çocuk, 20 gün boyunca fakültenin yoğun bakım ünitesinde cihazlara bağlı halde ölüm kalım mücadelesi verdi.

Küçük Sevecen önceki gün kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Esma, dün gözyaşları içinde Orhangazi'de toprağa verildi. Ancak, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden verilen ölüm raporunu yeterli bulmayan savcılık, Esma'nın mezarının açılmasına karar verdi. Küçük kızın mezarı bugün otopsi için açıldı. Esma'nın cesedi savcının nezaretinde bir tabuta konulup, Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Sevecen Ercan'ın mezarının açılması sırasında baba Nedim Ercan hazır bulundu. Güçlükle ayakta durabilen ve uzun süre gözyaşı döken Nedim Ercan Sevecen, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Sevecen'in cenazesinin bugün Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin tamamlanmasının ardından yeniden defnedilmesi bekleniyor. Küçük Esma'nın ölüm sebebi otopsi neticesinde belli olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?