6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sevenleri Yazıcıoğlu'nu anacak

MUHSİN YAZICIOĞLU SEVENLERİ TARAFINDAN BURSA'DA ANILACAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Tahir Kahveci, 'Muhsin Yazıcıoğlu haftası' olarak ilan edilen 25 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında ebedi liderlerini Bursa'da da çeşitli etkinliklerle anacaklarını söyledi.

BBP İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında konuşan İl Başkanı Tahir Kahveci, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı. Şahadetin birinci yılında kazanın olduğu ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun defnedildiği haftayı 'Muhsin Yazıcoğlu haftası' ilan ettiklerini söyleyen Başkanı Kahveci, "Ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ilk olarak 25 Mart'ta Ankara Tacettin Dergahı'nde yer alan kabri başında anılacak. Daha sonra Bursa'da da etkinliklerimiz sürecek. 23 Mart'ta İnegöl ilçe başkanlığımızın anma programı olacak. 27 Mart'ta ise Buttim Konferans Salonu'nda bir anma programı düzenleyeceğiz. Partiler ve siyaset üstü program olacağı için Yazıcıoğlu'nu seven herkesi bekliyoruz. 28 Mart tarihinde Yıldırım ilçe başkanlığının hazırladığı hatıra ormanı ağaç dikme merasimi yapılacak" dedi.

Ebedi liderleri Muhsin Yazıcoğlu'nu ve onunla beraber hayatlarını kaybeden arkadaşlarını rahmetle andıklarını belirten Kahveci, bir yıldır konuya hukuk çerçevesinde yaklaştıklarını, ellerindeki delillerin olayın ne suikast, ne de kaza olduğunu net olarak göstermediğini ifade etti. Yaşananları hukukun içerisinde kalıp takip ettiklerini anlatan Kahveci, "Kazadan önce ve sonra ihmaller zinciri olduğu kesin. Helikopterin o hava şartlarında uçmasına müsaade eden Türkiye Hava Meydanları ve meteoroloji bire bir sorumludur. Kahramanmaraş Emniyeti'nden çıktığı söylenen açıklamalar aramaları geciktirdi. Bu bilgi nereden ve nasıl geldi? Öte yandan iletişim çağında enkaza 3 gün sonra ulaşılabildi. İhmaller açık ve net. Bizce Türkiye Hava Meydanları, meteoroloji, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş Emniyeti ve valisi, bilgiyi teyit etmeden açıklama yapan Kayseri Valisi hakkında soruşturma başlatılmalıydı. En azından bu bürokratlar soruşturmanın selameti için açığa alınmaydı" diye konuştu.

BBP MKYK üyesi Ekrem Alfatlı ise 'Beyaz buluşma' adını verdikleri 'Muhsin Yazıcıoğlu Haftası'nda siyaset ve partiler üstü anma programı düzenleyeceklerini ifade etti. Tacettin Dergahı'ndaki programa Yazıcıoğlu'nu seven ve anlamak isteyen herkesi davet eden Alfatlı, kazayla ilgili eleştirilerini de dile getirdi. Kazayla ilgili araştırmaların ağır yürütüldüğünü belirten Alfatlı, 'Helikopterin uçmasına niye izin verdiniz? Enkaza niye 3 gün sonra ulaşıldı?' sorularının da hukuk çerçevesinde mutlaka cevaplandırılacağını söyledi.

MUHSİN YAZICIOĞLU SEVENLERİ TARAFINDAN BURSA'DA ANILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:34:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 16:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?