3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sevgi çocuklarına yaz spor okulu

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Valiliği tarafından sokaklarda çalışan çocukları için düzenlenen yaz spor okulları başladı.

Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde sevgi çocukları toplam 6 hafta boyunca yüzme, futbol, basketbol, voleybol ve güreş branşlarında eğitim görecek. Uzman öğretmenler nezaretinde verilecek olan eğitime 30 kişi katılacak. Çocuklara Yıldırım Belediyesi tarafından servis ve öğle yemeğinin yanı sıra, eğitim sırasında kullanacakları tişört, çanta, ayakkabı gibi malzemeler verilecek.

Törende bir konuşma yapan Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan, sevgi çocuklarının bu ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, "Üçüncüsünü düzenlediğimiz sevgi çocukları yaz etkinlikleri programında çocuklarımıza çeşitli spor dallarında eğitim vereceğiz. Aslında bu insanlar sokak çocukları değil, bu ülkenin sevgi çocuklarıdır. Bu çocuklarımıza yüzmeden futbola, ata binmeten buz patentine kadar çeşitli dallarda eğitim vereceğiz. Bu çocuklarımız geleceği koruyacak olan insanlardır" dedi.

Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım ise, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını, bu çocuklara 6 hafta boyunca çeşitli spor dallarında eğitim verileceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Mahmut Tunç da, belediyenin bütün imkanlarının sevgi çocukları için seferber edildiğini ve daha önce yapılan eğitimlerin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, "Sokakta yaşayan çocuklarımızı topluma kazandırmak için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bundan sonra da onlara her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Projeye, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Osmangazi ve Nilüfer Belediyesi, Renault, Bosch Kara Yolları Spor Klüpleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sevgi Köyü ve bir çok özel kurum destek veriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?