4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sevgi evleri geliyor!

SEVGİ EVLERİ KAPILARINI OCAK AYINDA AÇACAK

İl özel idaresi tarafından yaptırılan 'sevgi evleri'nin inşaatını inceleyen Vali Şahabettin Harput, çalışmaların ocak ayında tamamlanmasını istedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2010 yılı başlarında hizmete açılacak olan sevgi evlerinde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılarak mart ayında inşaatına başlanan sevgi evleri ve sosyal tesis inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 2 milyon 650 bin TL'ye mal olacak inşaatların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. İnşaatlarda sona yaklaşılırken çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şahabettin Harput, "Özellikle yetiştirme yurtlarında korumaya muhtaç çocuklarımızın sevgi evleri adı altında yeni bir konsepte göre yapılmakta olan bu binalarda barınmaları ve ihtiyaçlarının giderilmesi bir hedef olarak seçilmiştir. Valilik olarak Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğümüz'ün imkanlarına özel idarenin de imkanlarının katılmasıyla 11 tane sevgi evini bitirmek üzereyiz. Bu evler gerek mimarisindeki zarafet, gerek kullanımına uygun taşıdıkları fonksiyonlar itibariyle çok ideal olarak seçilmiş projeleri, bir engel çıkmasa 2010 yılının başlarında çocuklarımızın hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Sevgi evlerinin çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini belirten Vali Harput sosyal tesisin yanında oyun alanları ve salonlarında bulunacağı sevgi evleri projesi sayesinde çocukların daha rahat ve huzurlu ortamda kalacaklarını sözlerine ekledi.

SEVGİ EVLERİ KAPILARINI OCAK AYINDA AÇACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:55:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 14:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?