3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sevgi evleri tamamlanıyor

Bursa Valisi Şahabbettin Harput, Sırameşeler sevgi evleri ve sosyal tesisleri inşaatının aralık ayında tamamlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılarak mart ayında inşaatına başlanan sevgi evleri ve sosyal tesis inşaatı devam ediyor. 2 milyon 644 bin TL'ye mal olacak inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Harput, ”Bursa’da, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde yürüyen yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızın daha sağlıklı ve aile ortamına uygun hale getirilmesi için bir proje başlatıldı. Valilik, İl özel idaresi ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede 11 tane sevgi evi adı altında kalacak yerleri, onların boş zamanlarını değerlendirecekleri sosyal tesisler, salonlar ve oyun alanları bulunacak.

Özellikle parçalanmış, yoksul ailelerin ve kimsesiz çocukların ne kadar şefkate ve yardıma ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Sevgi evlerinde sevgi annesi ve sevgi teyzesi adı altında bir aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Burada yaşayacak çocuklarımız normal aile ortamındaki çocuklar nasılsa aynısını yaşayacaklar. Bunun için çocuklarımızın kendine güven kazanması ve daha iyi ortamda daha sağlıklı yetişmeleri planlanıyor” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?