1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sevgi Köyü kapılarını açıyor

Bursa Valiliği tarafından yaptırılan Sevgi Köyü'nün kasım ayı sonunda tam olarak faaliyete geçeceği bildirildi.
 
Eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Bursa'ya gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından hizmete açılan Atıcılar Mahallesi'ndeki 'Sevgi Köyü' tesisleri eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte ay sonunda tam kapesite olarak hizmet vermeye başlayacak.
Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şaban Kander, tesislerdeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Şu anda bizden kaynaklanan bir eksiklik yok. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak'ın hizmet yetkisinin müdürlüğümüzden alınmasına yönelik talihsiz açıklaması sonucu, eksiklikleri kendisine ve valiliğe gönderdik. Sevgi Köyü'nde eğitimlere başladık. Şu an takı tasarım, el sanatları ve koruyucu aile kurslarımızda toplam 50'yi aşkın öğrenci eğitim almaya başladı. Eğitim tam anlamıyla başladığında kurslarımızın sayısı artacak" dedi.
 
Sosyal alt yapının oluşturulması için öncelikle tesislerin faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kander, "Sevgi Köyü faaliyete geçirildikten sonra mevcut durumu gözden geçireceğiz. Personel açısından girişimlere başladık. 10 tane temizlik elemanı ve 6 tane güvenlik görevlisi alındı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinden 20 kişiyi memur ve meslek uzmanı olarak tesislere yerleştireceğiz. 
Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü'nden olmak üzere 3 adet uzmanı transfer etmek için gerekli başvuruyu yaptık. Ay sonuna kadar personel ihtiyacı da giderilmiş olacak" diye konuştu.

İl Genel Başkanı Mehmet Tunçak ise, Sevgi Köyü'nün Türkiye'ye örnek olması gereken proje olduğunu ve eksiklerin bir an önce tamamlanarak eğitme başlanması gerektiğini belirtti. Eksikliklerin eğitime engel teşkil etmediğini ifade eden Tunçak, "Kasım ayı sonuna kadar beklemede olacağız. Eksik olan işler halledilemeyecek mesele değil. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Ay sonu Sevgi Köyü'ne ziyarette bulunarak, incelemelerde bulunacağız. Eğer eksikler tamamlanmazsa gelecek ay gerekeni yaparız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 12:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?