3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şevval Sam sahnede armut yedi

Ünlü sanatçı Şevval Sam, Beyaz Koza ve Armut Festivali kapsamında Bursa'nın Gürsu ilçesinde konser verdi. Sevenlerini coşturan sanatçı sahnede armut yemeyi de ihmal etmedi.

Ünlü sanatçı Leman Sam'ın kızı olarak ün yapmasına rağmen müzikalitesi ile başarısını kanıtlayan Şevval Sam, Aşık Veysel'in 'Dostum Dostum' isimli eseriyle başladığı konserinde, Trakya'dan Orta Anadolu'ya, Karadeniz'den Ege'ye kadar uzanan coğrafyanın en sevilen türkülerini seslendirdi.

ÖZEL REPERTUAR
Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken ve neşesini Gürsulu hayranlarına da yansıtan Sam, 'Acem Şalı', 'Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, 'Kasımpaşa' gibi eserlerin yanı sıra annesi Leman Sam'ın 'Gül Güzeli' şarkısını da seslendirerek sevenlerinden büyük alkış aldı. Konserinde zil ve kaşık çalan güzel şarkıcı, hareketli parçalarda göbek atarak hayranlarını da oynattı. Karadeniz yöresinin en beğenilen türkülerini coşkuyla söyleyen Şevval Sam, programında yad ettiği Karadenizli merhum sanatçı Kazım
Koyuncu'nun şarkılarını ve 'Şimdi uzaklardasın' adlı alaturka eseri söyleyerek dinleyicilerine duygusal anlar yaşattı.

SAM'A ARMUT İKRAMI
Gürsu'da keyifli bir geceye adını yazdıran Beyaz Koza Yaz Şenliği'nin yanında
Gürsu Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si gerçekleştirilen 'Gürsu Kültür Sanat ve Armut Festivali'ni de izleyen vatandaşlar, kendisine ikram edilen armudu sahnede yiyen Şevval Sam'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Festival kapsamında düzenlenen armut yarışmasında ise en iyi armudun üreticisi Kazıklı köyünden Anıl Erkoç ile dereceye giren diğer üreticilere plaket verildi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, konserin sonunda Şevval Sam'a çiçek ve İznik çinisi tabak armağan etti.
Ünlü sanatçıları Bursalı hayranlarıyla buluşturmaya devam eden 'Beyaz Koza Yaz Şenliği' kapsamında; usta sanatçı Alişan, 4 Ağustos Salı günü Kestel'de Şehit Mustafa Kurt Caddesi'nde sahneye çıkacak. Alişan'ın konseri, saat 21.00'de başlayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?