4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

SGK binası 9 ayda tamam

Bursa'da Tekel binasıyken SGK'ya tahsis edilen İnönü Caddesi'ndeki binanın inşaatının 9 ayda tamamlanacağı bildirildi.

Vali Harput, SGK inşaatında ve restorasyonuna başlanacak olan Erkek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Osmangazi ilçesinde bulunan tarihi eser niteliğindeki Bursa Erkek Lisesi binası, Lise Mezunları Derneği (BELDER) tarafından gerekli restorasyon ve rolöve projelerinin hazırlatılmasının ardından özgün mimari karakteri açısından önemi dikkate alınarak restore edilecek.

Restorasyon çalışmaları kapsamında mevcut spor sahası yıkılarak yerine daha modern bir spor salonu inşa edilecek. Çevre düzenlemesiyle birlikte yepyeni bir çehre ve kimlik kazanacak olan Erkek Lisesi binasında restorasyon, spor salonu ve çevre düzenlemesi işleri yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak. Çalışmalar yaz döneminde tamamlanarak, okul önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecek.

Vali Şahabettin Harput daha sonra Bursa'da yıllardır atıl vaziyette bulunan eski Tekel binasının onarım ve güçlendirilmesi yapılan ve yaklaşık 9 ayda tamamlanması planlanan SGK binasında incelemelerde bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kemal Demirel’in de bulunduğu incelemede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Harput, yapılan çalışmaların Bursa’nın çehresinin değişmesinde ve güzelleşmesinde çok büyük katkı sağladığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 10:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?