4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

SGK hedefi 4 çalışana 1 emekli

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ali Gencer, yeni yapılan sosyal güvenlik reformu sayesinde Türkiye'nin OECD'nin sürdürülebilir sosyal güvenlik için belirlediği 4 çalışana 1 emekli düzeyine ulaşacağını söyledi.

SGK Bursa İl Müdürlüğü'nde 11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Gencer, sürdürülebilir sosyal güvenliğin önemine değindi. OECD verilerine göre 4 çalışana 1 emeklinin düştüğünü söyleyen Gencer, genç nüfusun hakim olduğu Türkiye'nin bu seviyenin oldukça altında kaldığını açıkladı. Yeni yapılan sosyal güvenlik reformunun bu düzeye ulaşmak için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gencer, "Türkiye'nin genç nüfus potansiyeline baktığınızda 7 çalışan 1 emekli düşmesi gerekiyor. Ancak neredeyse 1 çalışana 1 emekli düşüyor. Sosyal güvenlik reformu kapsamında yürürlüğe giren 5502 ve 5510 sayılı yasalarla Türkiye bu seviyeye ulaşacak. Hem emeklilik yaşının kademeli olarak 2046 yılına kadar 65'e yükselmesi hem de sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Gencer, Sosyal Güvenlik Haftası'nın tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Sosyal güvenliğin öneminin kamu oyuna anlatılması için Bursa'da da bazı etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Gencer, "Bu kapsamda Bursa'da SGK çalışanları arasında spor turnuvaları düzenledik. 16-17 Mayıs tarihlerindeyse Bursa'nın da aralarında bulunduğu 7 ildeki çalışanlar arasında bir turnuva daha düzenlenecek. İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencileri sosyal güvenliğin önemini anlatan resim yarışmasına katıldı. Cumartesi günü ise SGK çalışanları arasında dayanışmanın artırılması ve tarih bilincinin yerleşmesi için Çanakkale'ye giderek şehitlikleri ziyaret ettik. En çok primi yatıran 11 işverene ise bu akşam teşekkür ve şükran plaketleri vereceğiz. Seminerlerimiz sürecek. Bursa'da merkezi yerlere kuracağımız standlar ile halkı sosyal güvenlik konusunda bilinçlendireceğiz" diye konuştu.

Gencer ilköğretim öğrencileri ve en çok pirim ödeyen işverenlerin ödüllerinin bu akşam Almira Otel'de düzenlenecek törenle verileceğini söyledi. Ödül alacak firmalar arasında Tofaş, Renault ve Bosch da bulunuyor. 10.'luk ödülünüyse birbirine yakın pirim ödeyen iki firma paylaşacak. Törene milletvekilleri ve Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra iş dünyasından çok sayıda önemli ismin de katılması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?