29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

SGK'lılara otel konforunda hizmet

Bursa'da faaliyet gösteren Doruk Sağlık Grubu, yeni açtığı Doruk Yıldırım Hastanesi'nde hayata geçirdiği uygulamalarla "otel konseptinde SGK'lı özel hastane" anlayışıyla hizmet veriyor. Doruk Yıldırım Hastanesi, otellerde görmeye alışılan vale ve belboydan kuaföre kadar çeşitli hizmetleri hastalara ücretsiz olarak vermeye başladı.

Yeni uygulamayla ilgili olarak bilgi veren Doruk Yıldırım Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kalite Direktörü Dr. Ayhan Kalyoncu, kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra ihtiyaç duyulan diğer hizmetlerin hastane bünyesinde verilmesi için yeni bir yapılanma içinde olduklarını belirtti. Dr. Kalyoncu, "Sağlık hizmeti alan hastalarımızın stresini azaltmaya, konforunu artırmaya yönelik olarak bazı uygulamaları hayata geçirdik. Daha çok otellerde görmeye alışık olduğumuz bu uygulamalarda maksadımız sağlık hizmetinin aynı zamanda sosyal bir hizmet olduğunun anlaşılmasını sağlamaktır. Bir hastamız ve yakını hastaneye adım attığı andan itibaren oluşabilecek beklentilerini karşılamaya yönelik hizmetler bunlar. Mesela, vale ve belboy hizmetiyle karşılanan hastamıza odasına kadar eşlik ediliyor. Oda standartlarımızın otelden hiçbir farkı yok. Banyo havlusundan şampuanına, mini buzdolabından çelik kasasına kadar her şeyi düşündük. Bu hizmetleri standart olarak hastalarımıza sunuyoruz" dedi.

Doruk Hasta İlişkileri Müdürü Hülya Filiz Efe ise hasta ve yakınlarına güleryüzlü ve empatik yaklaşımın önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hastalarımızın yaşadıkları stresi azaltabilmek adına onlara hem evlerinin rahatını hissettirmeye çalışıyoruz, hem de kendilerini motive edecek uygulamaları hayata geçiriyoruz. Doğum yapan bir annenin kendisini daha iyi hissetmesi için bayan kuaförü hizmetini vermeye başladık. Doğum, sünnet gibi müdahaleler toplumumuz için aynı zamanda hatırlanmak ve sosyal olarak yaşanması gereken süreçler. Doğum odasında, bebeğin karşılanması sürecinde hastalarımızın beklentileri çerçevesinde bazı uygulamaları da hayata geçirdik. Ayrıca Doruk hastanelerinde kafeterya hizmetlerini daha iyi standartta verecek bir markayı 'Cafedo' olarak hizmete aldık". 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2013 Salı 17:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?