1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sıcak hava hayvanları bunalttı

Bursa'da yaşanan aşırı sıcaklar, hayvanat bahçesindeki hayvanları da bunalttı. Serinlemek için kendilerini gölge ve havuzlara atan hayvanların yanı sıra develer, bakıcıları tarafından su tutularak serinletildi. 

Bursa'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması, hayvanat bahçesindeki hayvanları da bunalttı. Sıcak havalardan bunalan hayvanlar, kendilerini serinlemek için yapılan doğal havuz ve gölgelik alana atıyor. 

Sıcaklardan etkilenen hayvanların başında gelen develerin yardımına ise, bakıcıları yetişiyor. Hortumlar ile su tutulan develer, sıcak havadan biraz da olsa nefes alma imkanı buluyor. Ayılara ise diyet yemekler, havuç ve elma gibi sebze-meyveler veriliyor. 

Bursa Hayvanat Bahçesi Sağlık Teknisyeni Lütfü Bolkan, hayvanat bahçesinde, hayvanların serinlemesi için havuz, su fıskiyesi gibi doğal serinleme alanlarının bulunduğunu kaydetti. 

Bursa halkının hayvanat bahçesini sevdiğini ve hayvanlara yakından ilgi gösterdiğini vurgulayan Bolkan, "Hayvanat bahçemiz son dönemde ziyaretçi akınına uğramaya başladı. 

Haftada 5 ila 6 bin vatandaş buraya gelerek, hayvanlar ile yakından ilgileniyor. Okul döneminde özellikle bahar aylarında Bursa merkez, ilçeler ve il dışından bazı öğrenci grupları buraya gelerek, ziyarette bulunuyor. Botanik Park'ın yakın olması, buraya olan ilgiyi daha da arttırdı. Birçok hayvan çeşidimiz var. Zürafa için Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne müracaat ettik. Şu anda sıramızı bekliyoruz ve buraya zürafanın da geleceğinden eminiz. Avrupa'nın en iyi savanaları arasında gösterilen, Afrika savanamız var. Vatandaşlarımızın görmek istediği hayvan çeşitlerini Bursa'ya getirmek için uğraşıyoruz. Bu konuda başkanımız da bize gereken yardımı gösteriyor" dedi. 

Öte yandan tatil günlerini fırsat bilen çocuklar ve aileleri de soluğu hayvanat bahçesinde aldı. Arslan, maymun ve ayıları dikkatle izleyen ziyaretçiler, Kamerun Koyunları'na yiyecek vererek, sevme imkanı buldu. Bazı vatandaşların ise, hayvanları hatıra için fotoğraf çekip, kamera ile görüntülerini aldıkları görüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 15:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?