2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sıcak havalar hayvanları da etkiliyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayvanları da etkiledi. Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar sıcaklardan etkilenmemesi için hortumla su dökülerek serinletiliyor. Zoopark'ta yaz sebebiyle hayvanlara diyet uygulanıyor, light yiyecek ve meyveler veriliyor.

Çöl sıcaklarına alışkın olan develer bile öğle saatlerinde 39 dereceyi bulan sıcakta kumların üzerine sere serpe yattı. Kumda güneşlenen develer, bakıcılarının kendilerini hortumla serinletmesinden çok hoşlandı. Suyun yanından bir an olsun ayrılmayan develer, zaman zaman hortumla su içmeyi de ihmal etmedi. Zoopark'ın sevimli sahipleri olan ayılar ise sıcaklardan serin sularda yüzerek korunuyorlar. Sıcaktan dolayı psikolojisi bozulan ayıların havuzdaki kavgaları bakıcılarını harekete geçirdi. Ayılara, "lütfen yapmayın" diye uyarıda bulunan bakıcılar, ayıların kavgalarını yiyecek atarak önlemeye çalıştı.

Zoopark'ta aslanlar ve maymunlar ise sıcaktan korunmak için ağaç altındaki gölgeler ve kendileri için özel olarak hazırlanan çardaklarda günlerini geçiriyorlar.

Bursa Zoopark yetkilileri, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için bir dizi tedbir aldıklarını belirterek, "Günde 2-3 kez hayvanları suluyoruz. Duş aldırıyoruz. Ayrıca light yiyecekler ve bol sıvı içeren sebze ve meyveler veriyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 12:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?