3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sıcaktan bunalan dağa kaçıyor

Bursa ve İstanbul'daki bunaltıcı sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar, hafta sonunu Uludağ'da küçük çadırlar kurarak geçiriyor.

Temmuz ortalarında artan rutubetle birlikte hava sıcaklıklarının bunaltıcı hale gelmesi, doğasever vatandaşları Uludağ'a çıkarttı.

Yanlarında çadır ve uyku tulumu bulunduran vatandaşlar, Bursa'ya 35 kilometre uzaklıktaki doğayla serinliğe sahip olan Uludağ'ı gözde mekan haline getirdi. Bin 800 rakımlı Oteller Bölgesi civarında Sarıalan ve Çobankaya mevkilerine kamp kuran vatandaşlar, 10 derece daha serin olan Uludağ'ın keyfini çıkartıyor. Vatandaşlar, 2-3 günlük hafta sonu programlarında bunaltıcı sıcaklıklardan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'dan Uludağ'a gelen hafta sonu kampçıları ise Göller Bölgesi ve zirveyi ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Softaboğan Deresi'ni, Koyun Göleti, Dombay Çukuru ile şelale mevkiindeki buz gibi kar suyunda yüzen bazı vatandaşlar, Uludağ'ın yaz ve kış mevsimlerinde ayrı ayrı güzelliklelerinin olduğun söylüyor.
Bu hafta sonu yaklaşık 70 çadır kurulurken, Göller Bölgesi ile birlikte 500'ü aşkın kişinin konaklaması ve 5 binden fazla doğasever de günü birlik bölgeye giriş yapıyor.

Uludağ'ı spor kulüplerinin de tercih etmesi, bölgenin yaz mevsiminde en güzel serinlenme mekanı olduğunun da bir göstergesi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?