6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şiddetli yağmur kirazı vurdu

KİRAZI YAĞMUR VURDU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde dün gece etkili olan sağanak yağmur kirazlara büyük zarar verdi. Mahsulün yüzde 80'inin zarar gördüğü bildirildi.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Zekai Çelik, ilçe genelinde bodur ağaçlarda yetişen ve ağırlıklı olarak yurt dışına ihraç edilen kirazların dün geceki şiddetli yağmur yüzünden çatladığını ve döküldüğünü söyledi. Kiraz üreticisinin zararının ortalama 10 milyon lira olduğunu kaydeden Çelik, "Mahsulün yüzde 80'i zarar gördü. Yağmur kiraz üreticisini fena vurdu" dedi.

Çelik, kiraz bahçelerinin büyük bir bölümünün sigortalı olduğunu, ancak sigortanın zararı sadece sel felaketi yaşanması halinde ödediğini hatırlatarak, "Bu sigorta sisteminin bir kez daha gözden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü sigorta sisteminde yağmur sigorta kapsamına girmiyor. Sel durumunda sigorta zararı karşılıyor, ama üretici yağmurdan dolayı mahsulda çatlama ve dökülme olursa sigartadan yararlanamıyor. Bunun derhal düzeltmesi lazım. Çiftçimiz zarar görmüş durumda" diye konuştu.

Selden zarar gören Karacabey ve Mustafakemalpaşa'daki üreticilerin borçlarının bir yıl ertelendiğine dikkat çeken Çelik, "Şu andan itibaren biz de aynı talepte bulunuyoruz. Edebey, Çeltikçi, Süle, Kayapınar köylerindeki kiraz yetiştiricilerinin zararı büyük. Prim ödemeyenler sel dolayısıyla yardım görürken, prim ödeyenler bunun dışında kalıyor" dedi.

KİRAZI YAĞMUR VURDU
KİRAZI YAĞMUR VURDU
KİRAZI YAĞMUR VURDU
KİRAZI YAĞMUR VURDU
KİRAZI YAĞMUR VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 20:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?