6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Şifa dağıtan' radyocu beraat etti

DUALARIYLA

Türkiye'nin çeşitli illerinde insanları dua ile tedavi ettiğini belirterek para karşılığı toplu seanslar düzenlediği iddia edilen radyocu Tuncer Çiftçi, yargılandığı davada beraat etti. 5 ay önce şikayet üzerine gözaltına alınan ve adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çiftçi, insanlara yardımcı olduğunu ve ettiği dualar karşılığında hiçbir ücret almadığını söyledi.

Şehirleri dolaşıp insanlarla bir araya gelen ve onlara dua eden radyocu Tuncer Çiftçi hakkında, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "basın ve yayın araçların sağladığı kolaylıktan faydalanarak dolandırıcılık, dini inanç ve duygularının suistimal" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Radyoda yaptığı programda vatandaşların isteği üzerine dua ettiğini belirten Tuncer Çiftçi, "Bugüne kadar kimsenin parasını almadım. Suçsuzum" dedi. Mağdurlar Ömer Başer, Esma Öz, Gülden Ayaz, Meltem Ülker, Esra Çıkıkçı, Birsen Önen ise, "Tuncer Bey Allah rızası için dua ediyor. Kendisine para vermedik" dedi.

Mahkeme heyeti elde edilen delillerle göre, ilk duruşmada radyocu Tuncer Çiftçi'nin beraatine karar verdi. Duruşma sonrası kendisine destek veren dinleyicileri ve mağdurlar ile Bursa Adliye Sarayı önünde gazetecilere poz veren Çiftçi, "Benim dualarımla bilgisayarımda adres ve telefonlarına kadar kayıtlı 48 bin kişi şifa buldu. Çeşitli radyolar konser düzenliyor ve girişte ve bilet karşılığı 10 lira gibi para alıyor. Beni de konsere davet ettiklerinden dolayı orada bulunanlara dua ettiriyorum. Kimsenin parasını almıyorum. Başka illerdeki davalarım sürüyor. Allah'ın izniyle o davalarımdan da beraat edeceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 10:17:04
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 01:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?