6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sigara yasağı cinayeti yargıda

SİGARA YASAĞI CİNAYETİ YARGIDA

Bursa'da bir barda sigara yasağı yüzünden çıkan tartışmada bir avukatı 14 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıkların yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar B.A. (52), E.S.Y. (23) ve B.A. (31), ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen nisan ayında bir barda meydana gelen olayda, Ankaragücü-Beşiktaş maçını izleyen müşterileri sigara içmemeleri konusunda ikaz eden bar işletmecisi avukat Celal Sezgin'i (53) bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Maç başlayınca herkesin sigara yaktığını ifade eden B.A., "Bunun üzerine biz de yaktık. Ölen Celal Sezgin yanımıza gelip sigaraları söndürmemizi istedi. Biz de söndürdük. Ancak içeridekiler içmeye devam edince biz de tekrar yaktık. Maktul ikinci kez yanımıza geldiğinde bizi sert bir şekilde uyardı. Biz yine söndürdük. Bu arada diğer masaları uyarırken kavga çıktı. Hatta kavga sırasında başıma şişe isabet etti. Yaralandım. Ancak ben kimseyi bıçaklamadım" dedi.

E.S.Y. ise kavganın sigara yüzünden çıktığını hatırlatarak, "İçerideki herkes sigara içiyordu. Maktul sigara içenleri uyardı. 'Daha önce iki defa ceza aldım. Sizin yüzünüzden bir daha ceza almak istemiyorum. Sigaralarını söndürün' dedi. B.A., ölen Celal Sezgin'i masaya davet etti, kabul etmedi. Gidip kasada soda açıp bize ters ters bakmaya başladı. Bunun üzerine B.A., cebinden bıçağı çıkarıp bana uzattı, 'Git şunun iki kez bıçakla' dedi. Kabul etmedim. B.A. buna karşı çıktı ve yine sigara yaktı. Bunun

üzerine işletmeci Celal Sezgin, 'Beni seviyorsanız sigarayı söndürün' dedi. Bu arada ben dışarı çıkıp sigara içerken içeride kavga çıktı. Ben tekrar içeri geldiğimde Celal Sezgin yerde yatıyordu. B.A. ise başından yaralanmıştı. Ben kimsenin elinde bıçak görmedim" diye konuştu.

Diğer sanık B.A. ise iddianameyi inceleme imkanı olmadığını belirterek ifade vermedi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen Z.K., bıçaklama olayını görmediğini, kavga başlayınca bardan kaçtığını söyledi. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

SİGARA YASAĞI CİNAYETİ YARGIDA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 11:28:03
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 13:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?