5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Siirtliler eniştelerinin kulağını çınlattı

Bursa’da faaliyet gösteren Siirt Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenlenen yemekte biraraya geldi.

Kervansaray Termal Otel’de düzenlenen geceye katılan AKP Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Siirt’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gereken desteği gördüğünü vurguladı.

Siirt’in geleceği açıcısından Başbakanın bölgeye önemli yatırımlar yaptığını belirten Çelik, "Siirt hakkettiği yatırımları alır. Siirt’in seçimlerinde önemli yanlışlıklar vardı. Siirtliler Başbakanlarına kavuştular. Bursa’da yaşıyoruz, doyduğumuz yer Bursa, ama doğduğumuz yeri unutmamız lazım" dedi.

Geceye katılan diğer bir konuk ise, AKP Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil oldu. Siirt’in çok yakın bir zamanda petrol yönünden önemli katkı sağlayan Batman’ı, tarım ve kömür açısından da önemli bir yere sahip Şırnak’ı kaybettiğini belirten Gülyeşil, yine de Siirt’in yalnız kalmadığını vurguladı. Siirt’in artık daha küçük bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Gülyeşil, ama Siirt’in yinede kalkınmaya devam ettiğini kaydetti.

Siirt Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Demirel de, 1998 kurulduklarını ve çok kısa sürede uzun yollar aldıklarını söyledi.

Geceye, AKP Bursa Milletvekili, Sedat Kızılcıklı, AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda Siirtli katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 15:28:04
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 15:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?