6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Silah kaçakçılarının ilginç şifresi

SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

Bursa'da, jandarma tarafından dört ilde eşzamanlı yapılan silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 9'u tutuklu 24 kişi hakkında toplam 197 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Çete kurmakla suçlanan yedi şüphelinin jandarmaya yakalanmamak için telefon konuşmalarında silahlardan fidan, kurşunlardan zeytin diye bahsettikleri ortaya çıktı.

Karadeniz Bölgesi'nde ürettikleri silah ve bıçakları Bursa'da piyasaya süren bir çete hakkında ihbar alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekibi, yaklaşık bir yıl süren takibin ardından geçen günlerde operasyona start verdi. Rize, Artvin, Tekirdağ ve Bursa'da eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda onlarca kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 11 tabanca, kuru sıkıdan bozma 7 tabanca, av tüfeğinden bozma bir tabanca, 8 av tüfeği, 2 havalı tüfek, 28 bıçak, 253

fişek, 14 şarjör, bir süngü, Osmanlı döneminden kalma bir metrelik kılıç, 14 tabanca namlusu, döner bıçağı ve silah imalinde kullanılan malzeme ele geçirildi.

Artvin'in Yusufeli ve Rize Ardeşen ilçesindeki silah imalathanelerini kapatan jandarma, zanlıların sattığı silahları satın aldığı belirlenen 21 kişi hakkında yasal işlem yaptı. Ele geçirilen bıçaklar arasında reyting rekorları kıran bir dizide kullanılan nacak olması da dikkat çekti.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı. Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık, 9'u tutuklu toplam 24 kişinin "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından toplam 197 yıla kadar hapislerini istedi. Tutuklu olan A.C. (39), kardeşi A.C. (36), H.S. (36), H.B. (48), İ.D. (22), İ.Y. (29) ve M.A.'nın (22) ayrıca "örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak" suçundan da cezalandırılması istendi. Zanlılardan A.C. ile İ.Y.'nin jandarmaya yakalanmamak için telefon konuşmalarında silahlardan fidan, kurşunlardan zeytin diye bahsettiği ortaya çıktı.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 10:41:03
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 10:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?