3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Silah operasyonunda 11 gözaltı

Karadeniz ve doğu illerinden getirdikleri silahları Bursa'da piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

“Balta” adı verilen operasyon kapsamında 38 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 150 mermi ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden yapılan açıklamaya göre, bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, yaklaşık 5 ay süren çalışmalar sonucunda bazı kişilerin Karadeniz ve doğu illerinden getirdikleri silahları piyasada satmak istediklerini belirledi.

Bu kişileri takibe alan ekipler, “Balta” adı verilen operasyon kapsamında, Van ve Bursa'da 10 ev ve 7 iş yerine düzenledikleri eş zamanlı baskınlarda, örgüt lideri olduğu öne sürülen Cafer K. ile kardeşi Sedat K, Abdüsselam C, İsmail E, Adnan B, Tarık Ö, Selim G, Mehmet S. ve Sinan S'yi Bursa'da, Cüneyt Z. ve Halit K'yi de Van'da yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde ruhsatsız olduğu belirlenen, çoğu el yapımı 38 tabanca ve 2 pompalı tüfek ile 150 mermi ele geçirildi.

Zanlılar, sorgulamalarının ardından “Suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı örgüt kurmak, üye olmak, teşekkül halinde ruhsatsız silah ticareti yapmak ve mermi ticareti yapmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.
a.a.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?