4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Silah zoruyla gaspta mutlu son

Bursa'da yaklaşık 1 ay önce Manisa'ya kaçırılan 30 yaşındaki genç, elleri ve ayakları bağlı tutulduğu evde silah zoruyla gasp edildi. Genci kaçıran 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmenin oğlu B.B.K (30) yaklaşık bir ay önce bir arkadaşının sayesinde tanıdığı şahıslar ile karşılaştı.

B.B.K'ya, "Bir işimiz var Karacabey'e gitmemiz gerekiyor. Hadi birlikte gidelim" diyen zanlılar H.Y.'ye ait otomobil ile yola çıktı.

Karacabey'e gelen B.B.K burada E.K (20), M.C (16), İ.Ö (23) ve M.A.T (25) tarafından silah ve bıçak zoruyla kaçırıldı. Boş bir eve götürülen B.B.K, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra tekrar otomobile bindirildi. Genç adam, zanlılar tarafından Manisa'da bir eve götürüldü. Burada B.B.K'ya silah ve bıçak çeken zanlılar gasp ettikleri kredi kartlarının şifresini zorla öğrendi.

Zanlılar B.B.K'yı evde bırakarak çarşıdan 10 bin TL'nin üzerinde alışveriş yaptı. Zanlıların evden ayrılması üzerine kurtulan B.B.K, hemen Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu Dedektifleri zanlılardan E.K ile irtibata geçerek buluşma sağladı. Buluşma noktasına gelen E.K polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı, ifadesinde olayı M.C, İ.Ö, M.A.T ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Diğer 3 zanlı da Karacabey ilçesinde polis tarafından gözaltına alınırken, firar eden bir şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı. İfadesi alınan zanlılar mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?