6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Silahlı eylemin altından borç çıktı

BİNBAŞININ SİLAHLI EYLEMİNİN ALTINDAN PİYASAYA OLAN BORÇLARI ÇIKTI

Bursa'nın Gemlik ilçesinde eline silah alıp kendisini eve kilitleyen emekli binbaşının herkesi alarma geçiren intihar eyleminin altından, piyasaya olan yüklü miktardaki borçları çıktı.

İddiaya göre, dün Manastır Mahallesi Solaksubaşı Sitesi'nde oturan rütbeli bir subayın elinde silahla kendisini eve kilitlediği ihbarını alan polis, alarma geçti. Eve gelen polislere kapıyı açmak istemeyen 61 yaşındaki emekli Binbaşı Kadri Y.'nin elinde silah olduğunun iddia edilmesi, tedirginliği daha da artırdı. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. İtfaiye ekipleri binbaşının camdan atlama ihtimaline karşılık pencerenin önüne şişme yatak serdi. Ardından, nefeslerin tutulduğu meraklı bir bekleyiş başladı.

Saatler süren konuşmalarla bir yere varamayacağını anlayan ekipler, devreye binbaşının yakınlarını ve arkadaşlarını almakta buldu. Binbaşı Kadri Y.'yi intihardan eve çağrılan devre arkadaşı vazgeçirdi. Ardından içeri giren sağlık ekipleri binbaşıya sakinleştirici iğne yaptı. Psikolojisinin bozulduğu iddia edilen Kadri Y., geniş güvenlik önlemleri altında Gemlik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada emekli binbaşının, görüntüsünün alınmaması için eve gelen ambulans yerine, özel bir araçla sevk edilip hastaneye acil değil de morg girişinden alınması dikkat çekti.

Öte yandan, Ankara'da otomotiv yan sanayii üzerine bir firması bulunduğu ifade edilen binbaşının, intihar eylemini piyasaya olan borçlarından dolayı bunalıma girdiği için gerçekleştirdiği öğrenildi. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:19:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 14:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?