3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Silsile' operasyonunda 8 tahliye

Bursa'da, vergi borcu bulunan 2 bin 960 araca, sahte mühür ve imzalarla fenni muayene yaparak devleti 444 bin YTL zarara uğratıp 666 bin YTL haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 8 bin 596 yıla kadar hapisleri istenen toplam 43 kişiden, tutuklu olan 8 kişi tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgüt üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 8 bin 596 yıla kadar hapisleri istenen 27'si tutuklu toplam 43 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Polise yakalanmamak için kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde şifreli kelimeler kullanıp suç içeriği yüksek görüşmeleri ankesörlü ve sabit telefonlardan yaptıkları iddia edilen sanıklardan 8'i, 9 aydır tutuklu olduklarını
ifade ederek tahliyelerini istedi. Mahkeme; 9 aydır tutuklu olan H.Ç., T.K., M.T., B.V., M.B., E.D., A.M. ve A.M.K.'nin tahliyesine karar verdi. Salıverilen sanıkların yakınları sevince boğuldu.

Benzer suçlardan cezaevine girip tahliye olan bazı kişilerin LPG'si ruhsata işlenmemiş, vergi borcu bulunan sorunlu araçlara sahte belgeyle fenni muayene yaptıkları yönündeki bilgiler üzerine Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği 37 hafta süren takibin ardından 'Silsile' adlı operasyon başlatmış, toplam 43 kişi İstanbul, Bursa, İnegöl ve Gemlik'te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla yakalanmıştı.

Öte yandan savcılık, araçlarına sahte fenni muayene yapılan 600 araç sahibi hakkında, "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık" suçlarından soruşturma yürütüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:12:46
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 11:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?