3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sinagog önünde silahlı saldırı

Bursa'da bir şahıs, restoran çıkışı kent merkezindeki sinagog önünde silahlı saldırıda yaralandı. Saldırganın, silahını ateşlemeden önce yanına yaklaştığı şahsa, "Beyefendi bir dakika bakar mısınız" dediği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine Altıparmak Mahallesi Sakarya Caddesi sinagog önünde dün gece meydana gelen olayda, emekli 56 yaşındaki Edip T., 2 bayan ve emekli bir polis memuru arkadaşıyla restoranda alkol aldı. Restorandan ayrıldıktan sonra Sakarya Caddesi üzerinde yürüyen şahıslar sinagog önüne geldiklerinde, kimliği belirsiz bir kişi gelip, Edip T.'ye "Beyefendi bakar mısınız" diye seslendi. 

Kalabalık arasında ne olduğunu anlayamayan Edip T. 2 el silah sesinden sonra kalçasında ve bacağında yanma hissetti. Kimliği belirsiz şahıs Edip T.'yi yaraladıktan sonra Altıparmak Caddesi üzerinden dolmuşa binerek kaçtı. Yaralı Edip T. olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sinagog önüne şerit çekip boş kovan araştırması yaptı. Yaralanan Edip T.'nin yanındaki bayanların da ifadesine başvuran polis, bu kişileri polis merkezine götürdü.
 
Olayla alakalı soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 14:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?