1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sinanoğlu'nun ismi bir caddeye verildi

Adının verileceği yer olan Bursa'nın Gürsu İlçesi'ne gelen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Türkçe'nin yabancılaştırılması için çalışmalar yapıldığını söyleyerek, misyoner okulları olarak nitelendirdiği bazı yabancı dil eğitim veren özel okullara anne babalardan çocuklarını göndermemelerini istedi. 

Gürsu Organize Sanayi Yönetiminin talebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi'nin kararıyla, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan caddeye ünlü Profesör Doktor Oktay Sinanoğlu'nun adı verildi. Cadde üzerinde düzenlenen törende konuşan Sinanoğlu, Türkçe'nin yabancılaştırılması üzerine bir takım faaliyetler yapıldığını söyledi. Osmanlı'nın diline ve kültürüne çok önem verdiğini ifade eden Sinanoğlu, Avrupalı devletlerin tümünün içerisinde Türk düşmanlığı yattığını vurguladı. Türkiye'yi yok etmeye çalışan devletlerden medet umulduğu takdirde Türklük'ün kalmayacağını kaydeden Sinanoğlu, "Batının tek derdi vardır, oda şu anki topraklarda ne bir Türk, ne de bir Kürt bırakmak. Önce Kürtler'i kandırdılar, şimdi bizi kandırmaya çalışıyorlar. Türklük'ümüzü korumak için hepimize görev düşüyor. Yaşamınızdaki birçok konuda fedakarlık ederek gönderdiğiniz yabancı dil eğitim veren okullarda, Türkçe'nin yok edilmesi için çalışılıyor. Kim olduğunu bilmeyen, bazı yabancı dil eğitim veren okullara çocuklarınızı göndermeyin. Bu misyoner okullarından önce kendinizi, sonra çocuklarınızı kurtarın" dedi. Dili, ırkı ne olursa olsun Türkiye vatandaşı olan herkesin Türk olduğunu açıklayan Sinanoğlu, Türk olmanın insan olmak anlamına geldiğini dile getirdi. Törende konuşan Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mete Tetik ise, Sinanoğlu'nun Einstein'dan yüzde 20 daha zeki olduğunu dile getirerek, kendisini çok sevdiklerini ve ileride bölgeye heykelini de dikmek istediklerini bildirdi. 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde cadde de, Sinanoğlu'nun adının yazılı olduğu tabelanın kurdelası çözülerek açıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 01:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?