3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sinekle mücadeleye 3,5 milyon lira

BURSA'DA SİNEKLE MÜCADELEYE BÜYÜK YATIRIM

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerinden biri olan sivrisinekle mücadeleye 3,5 milyon liralık yatırımla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği ilaçlama hizmetinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek elden yürütüldüğünü kaydetti. Botanik Park’ta ilaçlama ekiplerinin göreve başlamasıyla ilgili olarak düzenlenen törende konuşan Başkan Altepe, ilaçlama hizmetinin 7 merkez ilçede kurulan şubelerde bulunan 48 araç, 95 ilaçlama ekipmanı ve 114 uzman personel ile yapılacağını belirtti.

Uzman ekiplerin tüm ilçelerde sokak sokak yapığı kontroller sonucu 19 bin 125 karasinek ve sivrisinek üreme kaynağı tespit ettiğini bildiren Başkan Altepe, “Kamuya açık ve sit alanlarında üreme kaynakları belirlenip, müdahale ediliyor. Ancak özel mülkiyetler olan bodrumlardaki lastik, varil, kova, pet şişe gibi su tutan malzemelerin tespiti maalesef mümkün olmuyor. Bu da istenilen hizmetin tam anlamıyla uygulanmasına engel oluyor. Halkımızdan rahat ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri, özel mülklerindeki su tutan kaynakların ilaçlanması için 153 hattı aracılığıyla belediyemizi haberdar etmelerini istiyoruz. Kent içindeki tüm üreme kaynakları çeşitlerine göre coğrafi bilgi sistemi üzerinde işaretlenmekte ve böylece şehrin sineklenme açısından risk haritası çıkarılmaktadır. Yapılacak müdahaleler de bu harita doğrultusunda programlanmaktadır” diye konuştu.

İlaçlama çalışmasının yıl boyunca tüm sokaklardaki temiz ve kirli su rögarları ile fosseptiklerde devam edeceğinin altını çizen Başkan Altepe, “Yaz aylarının önemli bir rahatsızlığı da ağaç ve bitki zararlılarından kaynaklanmaktadır. Park bahçe ve mesire alanlarımızdaki tüm ağaç ve çalı bitkiler de ilaçlama çalışmaları kapsamında bu zararlılara karşı ilaçlanacaktır. Böylece hem bitki sağlığı, hem de halkın sağlığını ve esenliğini sağlamış olacağız. Gerek çevre sağlığı gerekse yeşil alanlarda kullanılan ilaçlar, insanımıza zarar vermeyen dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığının ruhsatlandırdığı ilaçlardır” dedi.

İlaçlama çalışmalarına yıllık 3,5 milyon lira harcandığını belirten Başkan Altepe, bu çalışmalar kapsamında 480.000 hektar uçkun, 9.000 hektar alanda larva, 500 hektar alanda rezidüel kalıcı ilaçlama, 3.500 hektar alanda kışlak mücadelesi yapıldığını sözlerine ekledi.

BURSA'DA SİNEKLE MÜCADELEYE BÜYÜK YATIRIM
BURSA'DA SİNEKLE MÜCADELEYE BÜYÜK YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 16:52:02
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?