4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sinema Şenliği'ne yıldız akını

BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ

Osmangazi Belediyesi’nce Akpınar Kültür Merkezi’nde 7-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sinema Şenliği, Türk sinemasının vizyon filmlerini oyuncuları ve yönetmenleriyle birlikte sinemaseverlerle buluşturacak.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği ÇASOD iş birliğiyle düzenlenen şenlik 7 Aralık 2009 Pazartesi günü “Devrim Arabaları” adlı filmle başlıyor. Sırasıyla “Güneşi Gördüm”, “Beynelminel”, “Mülteci”, “Yolcu”, “Deli Deli Olma” ve son olarak 13 Aralık’ta “Takva” filminin gösterimiyle şenlik sona erecek.

Her filmin gösteriminden önce yönetmen ve oyuncular seyirciyle buluşacak. Bir hafta boyunca Akpınar Kültür Merkezi yıldızlar geçidine sahne olacak. Filmlerin gösterimlerine Tarık Akan, Taner Birsel, Altan Erkekli, Cezmi Baskın, Numan Çakır, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Şerif Sezer, Erkan Can, Cahit Berkay, Derya Köroğlu, Menderes Samancılar ve Tolga Örnek gibi ünlü sanatçılar katılacak. Filmler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, “Türk senemasının gişe yapmış filmlerini, yönetmen ve oyuncularıyla birlikte Bursalı sinemaseverlerle buluşturuyoruz. Türk Sinema Şenliği’nin bu yıl ilkini düzenliyoruz, bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Amacımız milyonlarca kişi tarafından izlenmiş filmlerin oyuncularını Bursalı sanatseverlerle buluşturabilmek, sohbet etmelerini ve imza alabilmelerini sağlamak” dedi.

BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
BURSA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 12:19:04
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 13:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?