3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Siparişe göre fabrikasyon gömlek

Bursa'da La Cravate D'Archini isimli bir kravat firması, kişiye özel gömlek üretti. Firma, daha evvel kravatta uyguladığı siparişe göre üretimi gömlekte de uygulamaya başladı. 

Bursa'da ilk defa bir firma, gömleğin manşetini, yakasını ve kumaşını müşterinin tercihine bırakarak özel gömlek dikmeye başladı. Mudanya Yolu üzerinde bulunan La Cravate D'Archini kravat firması, gömlekleri müşterilerinin isteğine göre üretiyor. Yeni ürünleri hakkında bilgi veren La Cravate D'Archini ortaklarından Fazlı Taştan, "Daha önceden kravatta uyguladığımız sistemi gömleklerde uygulamaya başladık. Müşterilerimize form doldurtuyoruz. Bu formlarda müşterinin giydiği gömleğin tüm ölçüleri yer alıyor. Müşteri istediği zaman bizi arayarak giymek istediği gömlek türünü söylüyor. Böylelikle müşteri gelmeden gömleği üretip, kendisine ulaştırıyoruz. Meclise ve talebe göre gömleklere logo işleyebiliyoruz. Birçok milletvekilinin Ankara'daki şubemizde müşteri formu bulunuyor ve kendilerine gömlek üretiyoruz. Mağazamıza gelen müşterilerimiz önce 2 bin çeşit kumaştan beğendiğini seçiyor. Daha sonra manşetini ve yakasını seçiyor. İstendiği takdirde yaka ve kol kısımlarına logolar da işleyebiliyoruz"
dedi. 

Amaçlarının insanların farklılaşma isteğini karşılayabilmek olduğunu belirten Fazlı Taştan, "İsteğimiz insanları farklılaştırmaktır. Bu atılımı Bursa firması olarak başarıyoruz. İnsanlar piyasadan aldığı gömlekleri bazen üstüne yakıştıramıyor. Biz ise müşterinin ayağına giderek kendi beğenisine göre gömlek üretiyoruz. İki yıl içinde dünyanın en büyük gömlek üreticisi olmayı hedefliyoruz. Herkesin özel giyinip, güzel giyinmesini diliyorum" diye konuştu.
Ankara'da ve Bursa'da şubeleri bulunan La Cravate D'Archini firmasının İzmir, İstanbul ve Hollanda'da şubeler açacağını açıklayan Taştan, gömlek fiyatlarının 150 ile 200 YTL arasında değiştiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 14:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?