2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sivil toplum örgütleri anayasa'yı tartışıyor

AK Parti tarafından hazırlanan anayasa taslağı, Bursa'da tartışmaya açılıyor. Bursa Barosu, Bursa Akademik Odalar Birliği ile birlikte geniş kapsamlı bir tartışma platformu oluşturmak için düğmeye bastı.Platform, demokratik kitle örgütleriyle vatandaşların tartışma sürecine katılımını sağlayıp, daha demokratik ve çağdaş bir Anayasa konusunda önerilerde bulunacak. 

Bursa Barosu ve Akademik Odalar Birliği, anayasa değişikliği sürecini ve içeriğini Bursa'da tüm kesimlerin tartışmasına açıyor. Bu amaçla ilk adım dün gece atıldı. Baroevi'nde yapılan toplantıya Bursa Barosu Başkanı Avukat Asude Şenol, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü İlhan Demiröz, birlik üyesi odaların başkanları ile TBMM Anayasa Komisyonu eski başkanı ve eski başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır da katıldı.
Baro Başkanı Asude Şenol, yeni bir anayasa hazırlanması ve bu konudaki tartışmaların yoğunluğu nedeniyle, tüm demokratik kitle örgütleriyle Bursa'da yaşayan herkesin katkı koyabileceği, bir tartışma ortamı oluşturulması gerektiğine inandıklarını söyledi. 

Bursa Barosu'nun, hukukla ilgili böyle bir konuda görüşlerini aktif olarak bildirmek ve bu tartışma ortamını hazırlamakla kendisini görevli saydığını kaydeden Şenol, şunları söyledi: "Yeni anayasa konusunda BAOB ile birlikte hareket ederek, Bursa'da bütün meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşların öncelikle bilgi sahibi olup fikir üretebileceği, tartışmaları izleyip kendi önerileriyle katılacağı bir çalışma sürecini başlatıyoruz"
Bursa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İlhan Demiröz de, anayasa değişikliğinin son günlerde gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldiğini ifade etti. Demiröz, hazırlanmakta olan anayasa değişikliğinin hangi tarihte sunulacağının belli olmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerimizi, endişelerimizi ortaya koymak ve Bursa kamuoyunda, bütün meslek odalarıyla, akademik odaların bileşenleriyle, sendikalarımızla, halkımızla tartışabilmek için yola çıktık. Bu bakımdan 3 kişilik yürütme kurulu oluşturduk" 

Baro Başkanı Asude Şenol, BAOB Başkanı İlhan Demiröz, Eczacı Odası Başkanı Deniz İçer'den oluşan yürütme kurulu, sık sık toplanarak anayasa değişikliğinin tüm kesimlerce anlaşılması ve tartışılarak daha demokratik bir anayasa taslağı ortaya çıkması için çalışma yürütecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?