3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Siyaset Akademisi başlıyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyaset akademisinin yeni döneminin 6 Mayıs'ta başlayacağını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da programının uygun olması halinde derslere girebileceğini söyledi.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından siyasal bilincin arttırılması, siyasetteki genç ve kadın sayısını arttırmak için düzenlenen Siyaset Akademisi yeniden başlıyor. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, geçen dönemde Türkiye genelinde 66 merkezde toplam 17 bin 500 kişiye eğitim verildiğini açıkladı. Yalçın akademideki eğitim süreci ile ilgili olarak dersler alanında uzman bilim adamları tarafından verilecek olup, katılımcıların siyaset bilimi, ekonomi, dış politika ve AB konusunda bilgilendirileceğini belirtti.

Siyasal deneyim paylaşımı derslerini bakanlar, MYK ve MKYK üyeleri tarafından verileceğini kaydeden Yalçın, "Türkiye'nin tanınmış gazete köşe yazarları ve kanaat önderleri de derslere katılarak bilgi paylaşımında bulunacaklar. Kişisel gelişim dersleri ile öğrencilerimize özelde siyaset alanı, genelde hayatlarının her kesitinde ihtiyaç duyacakları bilgiler verilerek sosyalitelerinin yükseltilmesini hedefliyoruz. Uygulanan programın bütünü ile ülke içinde siyasal bilincin ve siyasal meselelere duyarlılığın arttırılması, AK Parti için nitelikli kadroların yetişmesi hedeflenmektedir" dedi.

Siyaset Akademisi programının il kongresi öncesine rastlamasının Bursa teşkilatları açısından da avantaj sağladığını söyleyen Yalçın, "Bursa'da Siyaset Akademisi eğitim süreci 6 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında programı uygun olması durumunda uygulanan illerde derslere girmek istediği bilgisini aldık. Başbakanımız Erdoğan, Bursa'daki derslere de katılabilir. Siyaset Akademisi için başvurular AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda devam ediyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?