4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Siyaset Akademisi'nde 5. dönem

BURSA'DA AK PARTİ'NİN 5'NCİ DÖNEM SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, risk almadan yapılan siyasetin sıkıntıları çözmeyeceğini belirterek, parti olarak cesur siyaset anlayışıyla birçok konuda önemli adımlar attıklarını söyledi.

AK Parti'nin 5'nci dönem Siyaset Akademisi 145 öğrencinin katılımıyla start aldı. Merinos Kültür Merkezi eski Meclis salonunda yapılan açılış törenine AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu, AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara da katıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, siyaset akademilerinde önemli işler yapıldığının altını çizerek, "Bu konuda Bursa öncü oldu. AK Parti dönemine kadar Türkiye'de siyaset çok fazla bir şey bilmeye gerek kalmadan yapıldı. AK Parti iktidarında bu akademilerle artık donanımlı siyasetçilerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Siyasette önceliği insan ilişkilerine vermek önemli. Çok şey bilebilirsiniz ama karşıdaki insana elektrik verebilmek ve bir şeyleri ifade edebilmek önemlidir. Siyaset risk almak demektir. AK Parti kuruluşundan bu yana risk alarak Türkiye'nin siyasetine önemli katkılar koymuştur. Siyasette birlikte hareket edebilmekte önemlidir" dedi.

AK Parti'nin her zaman sıkıntıların üzerine giderek çözüm arayışında olan bir parti olduğunu ifade eden Tunçak, "Bizde göreve geldikten sonra sıkıntılara sırtımızı dönebilirdik. Terörle mücadeleyi kolluk kuvvetlerine bırakarak, sıkıntılara duyarsız kalabilirdik. Başbakanımız son dönemde problemlerin üzerine ısrarla giderek çözüm için gereken riskleri almıştır. Ermeni ilişkileri, Ergenekon soruşturması, komşularla ilişkiler hep ele alınarak önemli adımlar atıldı. Cesur siyaset anlayışı sergilenerek önemli hamleler yapıldı" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar da parti olarak hep ilkleri yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, "AK Parti kurulduğundan bugüne kadar ortak akıl ve istişare kültürünü ortaya koydu. AK Parti'nin yenilikçilik ve gelişimcilik ruhu diğer partilere örnek oluyor" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Bostancı katılımcılara ilk dersi verdi.

BURSA'DA AK PARTİ'NİN 5'NCİ DÖNEM SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI
BURSA'DA AK PARTİ'NİN 5'NCİ DÖNEM SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 09:27:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?