6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Siyaset hata kabul etmez!

TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER'DEN HÜKÜMETE TEPKİ

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin iktidar partisinin yaz boz tahtası olmadığını belirterek, "Ülke siyasetin ve iktidar partisinin kavgaları altında perişan hale getirilecek durumda değildir. Anayasa değişiklik paketine imza atıyorsun, geri çekip birkaç cümle değiştirdikten sonra yeniden veriyorsun. Buna beceriksizlik, iş bilmezlik ve adap bilmezlik denir" ifadelerini kullandı.

Bursa Teşkilatı'nın düzenlediği sivil toplum örgütleri ve muhtarlar buluşmasında Kültürpark'ta konuşan Abdüllatif Şener, sadece kavga yapan, toplumda varlığını sürdürme zorunda olan birimleri bile tasfiyeye yönelmiş olan bir siyasal iktidarla karşı karşıya olunduğunu savundu. Hükümetin, "Yeni sivil bir Anayasa hazırlayacağım" deyip 3 yıl boyunca kavga yaptığını öne süren Şener, "Sonunda sivil Anayasa'dan vazgeçti. Anayasa'nın bazı maddelerini değiştiren paketi Meclis'e sundu. Bu Anayasa paketinin üzerinden kavga yapmaya devam etmektedir. Demokratik açılım dediler, kavga yaptılar. Bir yılı aşkın süredir muhalefetle toplumla kavgayı derinleştirdi, ayrışmayı, kini, nefreti yaygınlaştırdı, sonunda onu da ortada bıraktı" iddialarında bulundu.

Hükümetin Anayasa'nın bazı maddelerini uzlaşı ve mutabakat aramadan değiştirmeye çalıştığını savunan Şener, "Sivil Anayasa'yı beceremeyen iktidar, Anayasa'nın bazı maddelerinin değiştirilmesini ön gören bu paketi de hazırlayamamıştır. Önce Meclis'e sundular, bir hafta sonra bu teklifi, "Yanlış yapmışım" deyip geri çektiler. Yeni teklif verdiler. Böyle bir iktidar dünyanın neresinde görülmüştür? 'Anayasa'nın bazı maddelerini değiştireceğim' diyor, milletvekilleri imzalıyor. Meclis'e teklifi veriyor, bir hafta sonra, 'Bu teklif olmamış, bu haliyle geçerse Anayasa Mahkemesi'nden dönebilir' deyip bir iki cümle değiştirerek yeniden veriyor. Buna beceriksizlik, iş bilmezlik, adap bilmezlik, edep bilmezlik denir. Bu ülke yaz boz tahtası değil, iktidar partisinin ve siyasetin kavgaları altında perişan hale getirilecek, dönüştürülecek bir ülke hiç değildir. Siyaset hata kabul etmez. Siyaset yanılma da kabul etmez. Yaptığını doğru yapacaksın, düzgün yapacaksın. Kavgayı kini nefreti derinleştirmek için değil, ülkedeki sorunları çözmek için yapacaksın" açıklamasını yaptı.

Abdüllatif Şener, Kültürpark'taki çay bahçesinden üniversite öğrencileriyle buluşmak için Fethiye Kültür Merkezi'ne gitti.

TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER'DEN HÜKÜMETE TEPKİ
TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER'DEN HÜKÜMETE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:25:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 23:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?