4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Siyasi partilerin işbirliği toplantısı

AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, Bursa'da seçimden önce periyodik olarak devam ettirilen siyasi parti il başkanları toplantısını yakında tekrar faaliyete geçireceklerini açıklayarak, kent yönetiminde muhalefete de yer vererek Bursa'nın daha yaşanabilir bir şehir olmasını sağlayacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, yönetim kurulu üyeleri Hasan Gürses, Remzi Topuk, Refik Özen, Yusuf Dündar, Atilla Demirtaş ve Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer'le birlikte, kongrede yeniden seçilen MHP İl Başkanı Demirören'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Bursa'nın kent kimliği ve yerel siyaseti masaya yatırıldı.

Demirören'i ziyaretinde Bursa siyasetinin şekillenmesi ve kente artı değer sağlanması yönünde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Vardar, önümüzdeki günlerde siyasi partilerin il başkanlarıyla periyodik toplantılar yaparak şehri daha yaşanabilir bir bölge haline getirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Bunun için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Vardar, "Kamu oyunun da bildiği gibi siyasi partilerin il başkanları, seçimden önce, valinin de katılımıyla düzenli olarak toplanıyordu. Daha sonra araya seçimin girmesi dolayısıyla toplantılar aksadı. Şu anda bu şekilde bir faaliyet planlaması bulunmuyor. Geleneği tekrar başlatmak istiyoruz. Genelde ve yerelde iktidarız. Bizim burada AK Parti olarak düşüncemiz, Bursa'ya ayrılan kaynakların muhalefetin de katkıları doğrultusunda yatırımlara yansıtılmasıdır. Yerel kaynakların daha verimli kullanılması için muhalefet partilerinin katkılarına da ihtiyacımız var. Başlatacağımız toplantılarla bunun önünü açmaya çalışacağız" dedi.

Bursa kent yönetiminde seçim sonuçları oranında muhalefet partilerini de söz sahibi yapacaklarını, bunun başlangıcını sağladıklarını ifade eden Vardar, "Bursa'nın daha yaşanabilir bir kent olması yönünde iktidar partisi olarak bize olduğu kadar muhalefet partilerine de sorumluluk düşüyor. Kentin önemli meselelerinde onlardan da görüş bildirmelerini istiyoruz. İktidar partisi olarak, Bursa'ya daha verimli hizmet edebilmek için, muhalefeti bu yönde göreve çağırıyoruz. Onlara kendilerini ifade edebilme, Bursa için yapılacak icraatlara katkıda bulunma fırsatını sunmaya hazırız.

Kent yönetiminde, seçim sonuçları oranında, muhalefet partilerine de yer vermek istiyoruz. Farklı partilerde siyaset yapıyoruz ama hepimiz Bursa'da yaşıyoruz. Yarın da burada beraber yaşayıp, beraber bir şeyler yapmaya çalışacağız. Ülke ve şehir menfaatleri için bu birlikteliği göstermek zorundayız. Kent yönetiminde, muhalefet partilerinin görüşlerine ve önerilerine her zaman açığız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 14:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?