2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Şizofreni hastalarına iftar yemeği

Şizofreni Dayanışma ve Dostluk Derneği üyeleri, Kayhan Pideli Köfte'nin verdiği iftar yemeğinde buluştu. 

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan Şizofreni Dayanışma ve Dostluk Derneği üyesi yaklaşık 25 kişi, Basın Kültür Sarayı'ndaki Kayhan Pideli Köfte'nin verdiği anlamlı iftar yemeğine katıldı. Üyelerinin çoğunu hasta ve yakınlarının oluşturduğu ve toplam 55 üyesi bulunan derneğin başkanı Avukat Emine Kocabey Çakır, ön yargıları yenmek gerektiğini ifade ederek, "Toplumumuz maalesef bu hastalığı hiç tanımamakta, daha da kötüsü tanımadığı bu hastalığın pençesindeki hastaları diğer hastalardan ayrı tutup, onları kaçınılması gereken tehlikeli insanlar olarak görmekte. 
Sonra hasta yakınları da şizofreni hastaları gibi yalnızlığa terk edilmekte. Fertlerinden biri bu hastalığa yakalanan aile, en yakın akraba ve dostlarının kendileri ile ilişkilerini azalttıklarını veya kestiklerini üzülerek görmekte. Şizofreni zihni bir hastalıktır; kişinin gerçeği anlama, duygularını kontrol edebilme, berrak düşünebilme, yargıda bulunabilme ve iletişim kurma yeteneklerini etkiler. Bu hastalar ve yakınları toplumdan dışlanmamalı, sahip çıkılmalıdır" dedi. 

Kayhan Pideli Köfte'nin sahibi Fahrettin Çakan ise, "İnşallah sonraki yıllarda da düzenli olarak bu hastalarımızı ve yakınlarını ağırlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?