2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

SMMO'da kadınlar günü çoşkusu

SMMO Bursa Şubesi tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşi ilgi gördü. 

SMMO'nun Fomara'daki şubesinde düzenlenen söyleşiye sanatçı Neriman Uğur ve Bağkur İl Müdürü Ekmel Yaman'ın yanı sıra çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci katıldı. Kadınlar günü dolayısıyla bayan oda üyelerine kapıda çicek dağıtıldı. 

Oda Başkanı Ebubekir Şimşek, "Dünyada en fakir insanların çoğu kadın. Eğitim almamış insanların büyük bir çoğunluğu yine kadın. Erkeklere nazaran yüzde 50 düşük ücretle çalışan kadınların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizdeki oranlara baktığımızda farklı rakamları görmüyoruz" dedi. 

Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı Neriman Uğur ise, kadın sorunlarının 8 Mart dışında başka bir gün konuşulmadığını belirterek, "Türkiye'de kadına gereken değer verilmiyor. Her 8 Mart'ta kadın problemleri ve yerine getirilmeyen şeyler konuşulur, ancak bizim toplumun genel tavrı sadece o gün konuşuruz. 

Önemli olan aslında Atatürk'ün bize tepsiyle sunduğu değerleri şimdi layıkıyla görebiliyor muyuz onları tartışmak. Hükümet kadınların mutlu olmasını istiyorsa sosyal reformu yapmak zorunda, erkeklerin olduğu kadar kadınların da iyi bir işte çalışmak hakkı. Bazı iş yerleri hala sadece askerliğini yapmış erkek elemanlar arıyor. 

Böyle bir yerde tabii ki kadının çalışması imkansız oluyor. Kadının aklı erkekten eksiktir diye birşey yok. Birçok erkeğin yaptığı zor işleri kadınlar da yapabilir, hatta kadınlar erkeklerden farklı olarak bir çok işi aynı zamanda da yapabilir. Önemli olan beyin gücüdür. Bügün kadınların talep ettiği haklar aslında kadınlara özgü ayrıcalıklar değil, her insanın doğuştan sahip olması gereken insan haklarıdır" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 18:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?