4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

SMS'le dava öğrenme dönemi

ADLİYEDE SMS'LE DAVA ÖĞRENME DÖNEMİ

Bursa Adliyesi'ne kurulan stantta, vatandaşlara SMS ile haklarındaki davaları takip etmelerine olanak tanıyacak UYAP sistemi hakkında bilgi verilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "UYAP SMS Tanıtım Günleri" çerçevesinde, avukatları ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Bursa Adliye Sarayı'nda stant kuruldu. Adliye girişindeki standı ziyaret eden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, UYAP SMS Bilgi Sistemi ile mahkemeler ve idari işlemlerle ilgili bilgi veri ve duyuruların, GSM operatörleri aracılığıyla avukatlara ve vatandaşlara SMS yolu ile sunulmasının amaçlandığını söyledi. Gürlek, "Kurulan sistem ile avukat ve vatandaşların adliyelere gelerek dosya ve işlemleri ile ilgili bilgi almak için harcadıkları zaman, emek ve masraf ortadan kaldırılmış olacak" dedi.

Sistemin iş yükünün azaltılması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Gürlek, bu sayede işlemlerin hızlanacağını ve uygulamada şeffaflığın sağlanacağını kaydetti.

 

SİSTEME NASIL ABONE OLUNUYOR?

Sisteme abone olmak isteyen vatandaşların, "TCKİMLİKNO ABONE" yazarak 4060'a mesaj göndermeleri gerekiyor. Aynı şekilde avukatların da "TCKİMLİKNO AVABONE" yazmaları gerekiyor.

UYAP SMS sisteminin tanıtımını gerçekleştiren personel, vatandaşların biraz çekingen davrandığı ancak avukatların SMS abonelik sistemine çok daha sıcak baktıklarını, abonelik bedelinin 1 SMS (2 kontör) olduğunu, gönderilen ve bilgi dönüşü yapılan mesaja ise 6 SMS (12 kontör) ücret kesileceğini, abonelikten çıkmak isteyenlerin ise "ABONEİPTAL" yazıp 4060'a mesaj göndermelerinin yeterli olacağını bildirdi.

ADLİYEDE SMS'LE DAVA ÖĞRENME DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 10:30:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?