4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Soba zehirlenmelerine dikkat!

Bursa'da karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişilik aile, işe geç kalan oğullarının durumu fark etmesi üzerine kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 12.30 sıralarında Yavuzselim Mahallesi Yargı Sokak'ta meydana geldi. Dün akşam sobayı yaktıktan sonra uykuya dalan Dursun Ali (61), eşi Dağdagül ve oğulları Recep Kaygusuz (29) zehirlendi. Çiftin diğer oğlu Kılıç Kaygusuz, üst katta oturan anne ve babasından saat 11.30 olmasına rağmen ses gelmemesi üzerine evin giriş kapısını kırarak içeri girdi. Ailesini baygın halde bulan Kaygusuz, 112 ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan 6 çocuk sahibi yaşlı çiftin sağlık durumu ciddiyetini korurken, yan odada uyuyan oğulları Recep Kaygusuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.Anne babasının zehirlenmesini eşinin, "Yukarıdan ses gelmiyor. Bu saatte kalkmış olmaları gerekirdi" demesi üzerine fark ettiklerini söyleyen mermer ustası Kılıç Kaygusuz, "Üst kata çıkıp kapıyı çalmama rağmen açmadılar. Bunun üzerine kapıyı kırıp içeri girdiğimde anne ve babam kusmuştu. Normalde her akşam soba kovasını dışarıya çıkarıp yatıyorlardı ama dün akşam çıkarmamışlar" dedi.

Ekonomik kriz sebebiyle işlerinin yavaşladığını belirten Kaygusuz, "Sabah servise yetişemedim. İşler zaten yoğun değildi.O yüzden işe gitmedim. İşe gitmiş olsaydım belki de anne babam ölecekti. Ekonomik krize bu kadar sevineceğimi düşünemezdim" diye konuştu.

KARDEŞİNİ VE BABAANNESİNİ KURTARDI

Diğer bir zehirlenme vakası da Arabayatağı Mahallesi Ayna Sokak'ta meydana geldi. Babaanneleri Arife Satılmış ile aynı odada uyuyan Muratcan ve Oğuzhan kardeşler kömürden zehirlendi. Sabah uyandığında zehirlendiğini anlayan babaanne Arife Satılmış, astım hastası olan küçük torunu Oğuzhan'ın istifra ettiğini görünce diğer torunu Muratcan'dan yardım çağırması istedi.

Karbonmonoksit gazından etkilenen ancak babaannesi ve kardeşine göre daha iyi durumda olan 6 yaşındaki Muratcan, odadan çıkarak yan binada bulunan anneannesinden yardım istedi. Ancak bu sırada küçük çocuk da evin kapısının önünde istifra etmeye başlayıp bayıldı. Durumun fark edilmesi üzerine eve koşan anneanne Sabahhattin Türkan, dünürünü ve torunlarını ölümden son anda kurtarmayı başardı. Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kaldırılan babaanne Arife Satılmış, torunları Oğuzhan ve Muratcan burada tedavi altına alındı.

Tekstil işçisi anne Canan Satılmış (24), oğullarının babaannesi ile birlikte uyuduğunu belirterek, "Ben sabah işe gittim. Herhangi bir anormal durum yoktu. Astım hastası olan kayınvalidem zehirlendiğini anlayınca oğlumu annemlere göndermiş, Küçük oğlum da astım hastası olduğu için gazdan fazlasıyla etkilenmiş. Muratcan yardım getirmeseydi üçü de ölmüş olacaktı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?